Fitness for hjerne og kropTræningshold glemmer alt om demenssygdom, når de hopper op på motionscyklen i Fit og Sund i Brædstrup.

Hver fredag mødes et hold borgere til træning i Fit og Sund i Brædstrup. Fælles for dem alle er, at de har demenssygdom i en eller anden grad. Holdet er rykket ud af kommunens lokaler i Horsens og ind i et rigtigt fitnesscenter for i fællesskab at få pulsen op sammen med underviser og fysioterapeut i Horsens Kommune Heidi Basse Nielsen.

Fysisk aktivitet er nemlig godt til at lette hverdagen og dæmpe sygdommens symptomer.

- Med træningen arbejder vi på at styrke de eksekutive funktioner i hjernen, som styrer vores kognitive, emotionelle og adfærdsmæssige funktioner. Fysisk aktivitet nedsætter også risikoen for andre følgesygdomme. Her arbejder vi med alt det, der gør en sund - vi træner fysisk, kognitivt og der er også plads til en kop kaffe og en hyggesnak, når træningen er overstået.

På træningsholdet mødes borgere fra Østbirk, Hatting, Vinding, Brædstrup og de træner sammen i 2 timer fra kl. 12.00-14.00 i fitnesscentret.

- Det er fantastisk. Det her er bare vores hjem nr. 2. Det er skønt at komme her og det giver god energi, siger Gunhild Lyngsø, der deltager på holdet, og er godt tilfreds med, at hun kan gå eller cykle hen til centret.

- Det er vigtigt at personer med demenssygdom føler sig som en del af samfundet og at samfundet har kendskab til, hvordan vi kan hjælpe borgere med sygdommen. Derfor synes jeg det er fantastisk, at vi kan træne her i Fit og Sund, hvor man, sygdom eller ej, kan indgå på lige fod med naboen.

Liza Johnsen, der er fysioterapeut og husleder i Fit og Sund i Brædstrup, er også glad for de motionerende, som lægger vejen forbi hver fredag.

- Vi vil gerne have, at der er plads til alle i vores huse, hvor vi arbejder aktivt på at bygge bro mellem fysioterapi og træning. Vi har gode rammer, her er god plads og let at finde rundt.

Der findes også et tilsvarende træningshold i Horsens om torsdagen. Det foregår i Sundhedshuset på Grønlandsvej.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021