Flot fremmøde til Jane Frombergs sidste gudstjeneste i GedvedEfter to gode år som sognepræst i Voer Herred Pastorat, skal Jane Fromberg videre til et vikariat i Virklund kirke, som ligger tæt på hendes og manden Claus’ bopæl.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Janes vej til gerningen som sognepræst lå ikke i kortene, da hendes familie ikke er rundet af en præsteslægt. Jane voksede op i Sønderjylland og har altid interesseret sig for litteratur og hun begyndte at læse nordisk på universitetet i Odense, men fandt ud af at det alligevel ikke var noget for hende. 

Herefter gik vejen til Silkeborg lærerseminarium for at blive lærer. Hendes linjefag var religion og idræt. Særligt en lærer, Eigil Hjørnholm åbnede en ny verden for Jane. Han underviste i Kristendomskundskab og var meget vidende og en blændende pædagog, husker Jane Fromberg. Efter endt uddannelse gik turen videre til Aarhus for at læse teologi.

Inden Jane Fromberg og familien flyttede til Jylland i 2020, havde hun været sognepræst på Sydfyn i 14 år. Jane har som vikar i Tolstrup og Kattrup sogne følt sig hjemme og følt sig som sognets præst.

Ved dagens udendørs gudstjeneste i Gedved var Jane flankeret af kollagerne Troels Bering og Anne Marie Vrang. Haven bagved Gedved Sognehus var fyldt med sognebørn som ville nyde det gode vejr sammen og sige pænt farvel til Jane Fromberg. Alt i alt var det en hyggelig, men også lidt vemodig afsked med en kær ven og sognepræst.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024