Flot katteshow i Brædstrup(Foto Arendina Post de Jong)

Alle katteelskers paradis åbnede sig i Brædstruphallen i denne weekend, da der var International Katteudstilling, og her var masser af forskellige katteracer, tilbehør til katte og ikke mindst – masser af besøgende.

Af Jørn Kildall. Foto Arendina Post de Jong

Brædstruphallens gulv var fyldt helt op med udstillere og borde, og folk kom langvejs fra for at se de mange flotte dyr. Den farverige udstilling bød på glade mennesker og deres dyr. Her var kattemad, legetøj, kattesofaer og andre møbler – ja her var alt man kunne tænke sig til sin kat.

På udstillingen mødte avisen Anne-Grethe Skou fra Nadikat, i Horsens, og hun havde en killing på 6 måneder med, af racen Devon Rex. Kattene er søde kærlige fulde af sjov, temperament er som en lille lydig hund, Devon Rex har en tand mere af alle positive ting, som Anne-Grethe fortalte.

(Foto Arendina Post de Jong)

Den ser sur ud, men skinnet bedrager

Christina Busch fra Esbjerg havde et par Burmeserkatte med til Brædstrup - tag ikke fejl en burmeser skal se sur ud, men sådan er dens væsen overhovedet ikke. Det er deres udseende som snyder for de er meget omgængelige og tillidsfulde, kunne hun fortælle.

Begge Christinas burmeserkillinger blev nomineret til konkurrencen og hun fortalte om hvordan det er at leve med Burmesere:

- Jeg opdrætter burmesere, som er verdens bedste kat. De elsker mennesker og børn, og de kan godt lide at være sammen med artsfæller …  ellers bliver kede af det. De er livlige katte som er meget opmærksomme, og det er en rigtig hyggekat som gerne vil være sammen med sit menneske.

(Foto Arendina Post de Jong)

Christina fik sin første burmeser i 2000 og efter at have læst om mange forskellige racer faldt valgt på burmeseren. For hende var det vigtigste at det var en børnevenlig kat. 

Hun har mindst 10 katte og antallet varierer efter om der er killinger i hjemmet. De er alle indekatte men har en voliere som de kan gå ud i. Om vinteren har de slet ikke lyst til at gå udendørs.

Christinas hobby bringer hende rundt til udstillinger i hele verden og i efteråret var hun til World Show i Belgien, og før jul deltog hun med sine katte på en udstilling i Ungarn.

(Foto Arendina Post de Jong)

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024