Første udgave af avisen med ny mand ved roret(arkivfoto)

Jeg har leveret min første avis, det er en voldsom følelse at være den som står med hele ansvaret for at denne udgave og de næste bliver skrevet, redigeret, ombrudt og sendt til trykning.

Det er selvfølgelig ikke min første avis jeg har sendt til tryk, for det har jeg så såmænd prøvet mange gange tidligere. Men at stå med denne ærværdige ”gamle dame” og være den som skal føre an i den første dans i 2021, er ærefrygtindgydende.

De sidste 2½ år har jeg, i tæt samarbejde med Mette Stougaard, skrevet til denne avis og hun har sørget for at ”produktionen” blev udført og at der blev leveret trykfiler til OTM Tryk i Ikast. Det var hendes område og bekymring – jeg skulle ”bare” sørge for at få skrevet artikler og få taget masser af fotos. Mette har klaret opsætning af avisen, udarbejdet og placeret annoncer i avisen. Hun har siddet i avisens maskinrum og har haft styr på de mange opgaver der følger med når man laver avis.

Der er meget som skal læres

Fra midt i november og indtil nytår, har jeg været i mesterlære som redaktør… og hold da op hvor er der meget at kapere og som skal omsættes til arbejdsrutiner. Alene det tekniske med at få overført fotos, grafik, annoncer og programmer til opsætning af avisen har taget lang tid. Det at produktionen har kørt, mere eller mindre, på samme måde i over 10 år har også givet nye udfordringer – men de er overvundet, og der er fundet løsninger så avisen kan produceres til tiden – hver uge.

Det at jeg skal producere og ombryde avisen ene mand, kommer du som læser sikkert også til at bemærke. Min grafiske stil er ikke den samme som Mettes, og flere af de skrifttyper som har været anvendt tidligere kan ikke genbruges på mit IT-system.

Ligner ikke sig selv!

Du vil måske bemærke, at avisen ikke helt ligner sig selv – men det er tæt på, for det har jeg tilstræbt. I første omgang sker der ikke de store ændringer, men jeg har min grønne notesbog med masser af notater og idéer som fast følgesvend. Måske bliver nogle af idéerne til virkelighed, ja hvem ved? Allerede nu har jeg mærket interesse for avisen fra flere sider og jeg vil opfordre alle til at skrive og kontakte mig, hvis I har gode idéer der kan gøre avisen endnu bedre, så vi ikke drukner i de digitale muligheder som er dominerende i vores tid.

Østbirk Avis Østjydsk Avis udkommer i 13.000 eksemplarer hver uge og når ud til næsten lige så mange husstande. På vores hjemmeside når vi også mange læsere og fra november til december har vi fordoblet antallet til næsten 9.000 unikke besøgende, som har set – og måske læst – 50.000 sider i samme periode. Tallene viser en fortsat stigende tendens og det er dejligt at så mange følger avisen, og det må også betyde at der er behov for de gode lokale nyheder?

Det bedste er at vi kan udkomme med et højt oplag hver uge. Det koster selvfølgelig mange penge at producere, trykke og distribuere en ugeavis. Pengene kommer fra vores annoncører som gør det bedste de kan for at indrykke annoncer i avisen selvom mange af dem også har mærket coronaens effekt på økonomien. Stor respekt for dem og det er jeres støtte til de mange lokale erhvervsdrivende som gør, at de stadig driver virksomhed og kan beskæftige deres medarbejdere i denne underlige tid vi befinder os i.

Det hele er et lukket kredsløb – når du støtter de lokale erhvervsdrivende, indrykker de annoncer i Østbirk Avis Østjydsk Avis og vi kan lave lokalavis til dig hver uge og nyheder hver dag. Jeg glæder mig til at levere nyheder til læserne og til at møde mange af jer ude i den virkelige verden.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021