Forår er tiden til havearbejdeEt sikkert forårstegn er når Peters Planteskole i Sattrup atter åbner efter et velfortjent vinterhi. Indehaver Peter Kühne har brugt vintermånederne på at gøre klar til havesæsonen 2022 og der er masser af spændende nyheder på planteskolen.

Af Jørn Kildall

- Det tidlige forår er en god tid når der skal plantes løvfældende træer, prydbusk, frugttræer, og hækplanter, lyder det fra Peter Kühne.

Stedsegrønne planter som surbundsplanter, tuja, buksbom og laurbær skal man vente lidt med, indtil april, for jorden skal være varmere så planterne kan suge vand fra jorden.

Peter Kühne har blandt andet brugt vinteren på at etablere et helt nyt bed med kaktus og sukkulenter, som publikum først får at se i maj, da det stadig er for koldt på vores breddegrader til at de kan stå ude.

- Jeg har en svaghed for eksotiske planter… og hvad er de for nogle størrelser? Det kan være palmer, elefantører, rispapirplante og nerie, som efterhånden trives her i Norden, da temperaturerne er steget de sidste 20-30 år i Danmark, fortæller Peter Kühne.

Det tidligere forår er også en god tid til beskæring af buske og frugttræer som blommer og kirsebær.

- Man skal også huske at gøde sine planter og jeg vil altid anbefale organisk gødning til græsplæner og surbundsplanter. Den er langtidsvirkende og giver struktur til jorden, slutter Peter Kühne af.

Hvis du vil have høj faglig rådgivning og masser af råd skal du kigge ud til Peters Planteskole i Sattrup.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023