Fornyelse af Brædstrups bymidte med forhistoriske tråde



Banetorvet i Brædstrup er en del af områdefornyelsen i byen.

Endnu et af de store projekter, der hører under Områdefornyelsen i Brædstrup, er nu færdigt. Arbejdet med Banetorvet og Banestien er i mål, imens fornyelsen af Folkeparken også er i fuld gang.

I disse dage pakker håndværkerne værktøjet sammen, og maskinerne forlader Banetorvet og Banestien i Brædstrup. Det betyder, at byens centrale plads - Banetorvet - er fornyet med plads til ophold, leg og aktiviteter både i hverdagen og til arrangementer. Samtidig er det gamle jernbanespor genskabt som en sti, der forbinder midtbyen med naturen omkring Brædstrup.

- I arbejdet med Banestien og Banetorvet har vi haft fokus på det, der gør Brædstrup unik. Derfor har vi arbejdet med de kendetegn, som viser byens historie som en vigtig stationsby i naturskønne omgivelser. Vi har indrettet Banetorvet, så det bliver et af byens naturlige møde- og opholdssteder, og hvor stier skal lede folk på tværs af torvet og samtidig give indtrykket af at stå mellem sporskifter. Banestien går på tværs af torvet og kobler Bryrupbanestien og de grønne områder omkring, så der bliver trukket bedre linjer mellem byen og naturen, forklarer projektleder Jens Friis-Pedersen, Plan og By i Horsens Kommune.

På Banetorvet er der desuden skabt grønne lommer med træer, hvor man kan tage en pause, men også forskellige legeområder, hvor børne kan være aktive. Bl.a. er den interaktive gynge, som tidligere har stået på Torvet i Horsens, flyttet ind på Banetorvet og er klar til at lyse og spille musik, når der bliver gynget på den.

Indtil sommerferien må børn og andre legesyge dog vente med at tage de øvrige legeredskaber som f.eks. hængekøjer og balanceredskaber i brug. De er indtil videre hegnet ind, så græsset omkring dem kan få lov til at gro.

Det gamle jernbanespor løber nu som en sti gennem Brædstrup og kobler sig på Bryrupbanestien i begge ender. Kort: Horsens Kommune

God forbindelse gennem byen

På tværs af Brædstrup løber nu sporet fra den gamle jernbane, der er blevet genskabt som Banestien. Stien kobler sig i begge ender på Bryrupbanestien, der over 61 km strækker sig fra Silkeborg til Horsens.

- Med den genskabte Banesti gør vi det mere attraktivt for f.eks. vandrere eller cyklister at søge ind til Brædstrups bymidte til en kop kaffe eller en frokost. Samtidig er der skabt en bedre forbindelse på tværs af byen for alle dem, der bor i Brædstrup, ligesom det for mange også er en oplagt skolesti, forklarer Jens Friis-Pedersen.

Flere steder langs stien er der sat bænke op, så man også kan tage et hvil og nyde området og naturen, ligesom der er lavet milepæle og oplysningstavler, der viser vej og fortæller om Brædstrup og Banestien.

Markeres til august

Mens arbejdet med Banetorvet og Banestien nu er færdigt, bliver der fortsat knoklet på med fornyelsen af Folkeparken, som også er et af projekterne i områdefornyelsen. Forventningen er, at Folkeparken står klar til sommerferien, hvor også de græsarealer, der lidt endnu er indhegnet på Banetorvet, vil være klar til brug.

Når der til august bliver afholdt "Musik i Gaden" i Brædstrup, vil Horsens Kommune i tæt samarbejde med lokalrådet og arrangørerne af "Musik i Gaden" markere, at arbejdet med de tre store projekter i områdefornyelsen - Banetorvet/Banestien, Folkeparken og Ungdomspladsen - er ved vejs ende. Det sker den 21. august 2021.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024