Fortidsmindedag 25. april 2021 på TremhøjSlots- og Kulturstyrelsen og lokale museer er gået sammen om at skabe en Fortidsmindedag i Danmark, som i år afholdes søndag d. 25. april 2021. Formålet er at invitere danskerne ud i by og land for at øge kendskabet og interessen for danmarkshistorien via et besøg på et af vores mange, fantastiske fortidsminder. Dagen sætter også fokus på det lokale ejerskab, det frivillige engagement og forvaltningen af de fredede fortidsminder.

Fortidsmindedagen markeres i år med besøg på Tremhøj. Tremhøj er en stor bronzealderhøj, der ligger 100 meter over havet nord for Horsens Fjord. Højen ligger markant i landskabet, og der er en storslået udsigt over fjord og kystland.

På dagen besøges gravhøjen Tremhøj. Undervejs fortælles historien om stedets mange fortidsminder, baggrunden for det lokale museum og samarbejdet med blandt andet Museum Horsens. Der vil også være mulighed for at se en ny stor, lokal samling.

Tremhøj Museum er et lokalt initiativ taget af landmand Jens Bagge i et samarbejde med Museums- foreningen Tremhøj. Museet rummer en stor samling af oldsager fra lokalområdet. Udgangspunktet for museets virke er området omkring den fredede gravhøj Tremhøj og Horsens Fjord.
 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021