Fortryllet aften ude i skovenLørdag aften var der premiere på ny endags festival på Det Røde Savværk ved Østbirk. Arrangørerne havde sommerfugle i maven for kunne deres vilde idé med en minifestival i den smukke Urup Skov trække publikum til og ville de synes om konceptet?

Tekst og fotos Jørn Kildall

Det Røde Savværk vil være kendt af mange omkring Østbirk. Stedet har ikke fungeret som savværk i fire år efter Claus Damkjer og hans familie overtog stedet efter svigerfamilien. Idéen til en festival i skoven opstod over nogle flasker øl og sammen med et vennepar, og snart fik festivalen mere og mere luft under vingerne.

Festivalens program bestod af to orkestre Kaj & Stjernerne og det århusianske band Sorten Muld. Rundt på pladsen var der stillet boder op hvor det var muligt at få slukket tørsten med godt øl og maden blev serveret af Slagteren fra Yding Enggård.

Fortryllet skov

Rammerne og den flotte danske sommeraften var perfekt og nærmest fortryllet. Mens solens sidste stråler brød gennem træernes løv i vest, gik det seks mands store orkester Sorten Muld på scenen. Og med deres forunderlige musikalske blanding af folkemusik og elektroniske instrumenter, sænkede der sig en magisk stemning over stedet og de mere end 200 publikummer stod med glade smil og nød hver en tone fra scenen.

Sorten Mulds musik er et miks af instrumenter, stilarter og stemninger – på et tidspunkt forventede man at se elverpiger danse i skovbrynet og små behårede trolde med store næser kigge frem og betragte den forunderlige flok mennesker som bare stod og nød musikken.

Claus er optimist

Claus Damkjer havde sat et lavere mål på hvornår arrangementet var en succes og aftenens fremmøde og salg i boderne var tilfredsstillende.

- Først på aftenen var der lukket omkring 130 gæster ind, men senere kom der et rykind af gæster og jeg vil skyde på at der var omkring 200 gæster på pladsen… og det er jeg godt tilfreds med. Vi kan også se at salget i boderne går godt. Så hvem ved, måske laver vi også festival igen næste år, afslutter Claus Damkjer.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023