Fra gas til fjernvarme i HovedgårdNu er vi kommet meget længere med projektet om at konvertere fra gas til fjernvarme i Hovedgård. Pr. den 13. april har Horsens Kommune godkendt projektet for Katrinelundsvej og Sogneskellet. Indsigelsesfristen på fire uger er også overstået uden, at der har været kritiske røster. Vi er derfor i gang med de praktiske forberedelser til gravearbejdet og etablering af gadenet og tilslutninger.

Af Hovedgård Fjernvarme 

Vi begynder arbejdet primo august – det ville være irriterende, hvis vi begyndte før sommerferien og arbejdet og opgravning lå stille 3-4 uger i sommerperioden. Vi begynder på Katrinelundsvej og fortsætter direkte ind i Sogneskellet og forventer at være færdige til december. Nærmere plan for hvert gadeafsnit følger. Den enkelte husejer vælger selv VVS’er, der skal udføre arbejdet inde i huset. Prisen for dette er med i ”pakketilbuddet” til 27.500 kr. inkl. moms!

Der er nu 72% af alle huse, som er med fra starten – det er godt for alle parter inklusive miljøet! Vil man have den store rabat, skal man tilmelde sig inden 1. august.

Efter en hurtig og positiv forundersøgelse arbejder Hovedgård Fjernvarme også videre med at kunne give tilbud til Præstevænget og Tornbjerg. I løbet af sommeren indkalder vi til informationsmøder. Det bliver i små grupper ad gangen – dels pga.af Corona, og dels fordi vi på denne måde får bedre møder med friere debat og grundigere svar på spørgsmålene. I samarbejde med grundejerforeningerne i Tornbjerg og kontaktpersoner i Præstevænget opdeler vi områderne, og inviterer til møderne på et fællesareal, i en dobbeltgarage eller evt. på varmeværket. Bliver tilslutningen på ca. 50% eller mere, så går projektet i gang i løbet af 2022. Nærmere om det følger. 

Nu går vi altså ind i den intensive periode med projektet, men der sker naturligvis også andet i Hovedgård Fjernvarme, f.eks. har vi lagt fjernvarme i den nye udstykning i Ørskovbæk Parken. Alt det vil vi fortælle om og debattere på generalforsamlingen, så snart det kan lade sig gøre at afholde den!
 

Lignende artikler

Hovedgård Fjernevarme

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Keramiker Stine Orle i Stensballe
19. apr 2021