Frivillige til skolerne i Hovedgård og GedvedRøde Kors efterlyser flere frivillige, der vil være med til at hjælpe børn i deres skolegang.

Af Jørn Kildall

Den lokale Røde Kors Afdeling, Horsens Nord, søger flere frivillige, der har lyst til at bruge et par timer på at hjælpe de elever, som trænger til ”et pusterum”, lidt ro i hovedet, lidt hjælp til læsning og sproglig udvikling eller måske blot lidt mere nærvær med en voksen.

- Elevstøtten foregår en gang om ugen, og her får de frivillige en eller nogle få elever ad gangen. Der fokuseres på børn i de første årgange, så de frivillige får en vigtig opgave i at lette skolegangen for de elever, der er udvalgt af skolen, hvad enten det er sproglig udvikling, lektierne eller andet, der giver problemer i hverdagen. 

Du hjælper og får hverdagen til at fungere

- De frivillige skal ikke være skeptiske overfor det faglige, da det også drejer sig om hjælp til den sproglige udvikling og kendskab til, hvordan hverdagen og samfundet fungerer. Arbejdet tilrettelægges i samarbejde med en lærer, som kender eleven godt. Den frivillige kan virkelig være med til at give eleven et skub i den rigtige retning.

- Vi er i gang med elevstøtten på Hovedgård Skole og Gedved Skole, og begge er meget interesseret i, at flere elever kan få denne ekstra hjælp. Erfaringerne herfra vil vi kunne bruge ved andre skoler i vores område, hvor der også er behov for denne form for hjælp.

- Er man først klar til at være frivillig fra næste skoleår, hører vi også meget gerne fra dig!

Røde Kors står bag mange aktiviteter

Elevstøtten er en af de mange aktiviteter i Røde Kors Horsens Nord. Vi driver genbrugsbutikker i Østbirk, Hovedgård og Tvingstrup, hvorfra overskuddet bl.a. bruges til de lokale sociale aktiviteter. Det er et familienetværk i Brædstrup, ferielejre for familier på Vestbirk Camping, ferielejre for unge i Sverige samt besøgstjeneste og pårørendestøtte. Desuden er der en Nørklergruppe i Søvind.

Røde Kors Horsens Nord dækker de tidligere Gedved og Brædstrup kommuner samt Lund og Hansted-Egebjerg.

Kontakt Røde Kors hvis du vil hjælpe

Frivillige, der har lyst til at prøve denne form for socialt hjælpearbejde og gerne vil vide lidt mere om det, er velkommen til at kontakte Kaj Jessen, tlf. 52 37 87 68, som er medlem af den lokale Røde Kors bestyrelse eller formanden Gudrun Andreasen, tlf. 42 40 89 65.
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024