Fuldt hus til hyggetræk i Sdr. VissingHvordan får man indbyggertallet i Sønder Vissing til at blive fem gange større? Man placerer 50 kæmpe traktorer, nogle fadølsanlæg og en pølsegrill på marken – og vupti – så er der dømt fest og dieselos i lange baner. Lørdag eftermiddag var der samlet 2.000 personer til traktortræk på en mark lige uden for byen.

Af Jørn Kildall

Der har igennem mange år været afholdt traktortræk eller powerpull som det også kaldes, på en mark ved Sønder Vissing. Efterårets udgave af arrangementet er droslet ned i antallet af hestekræfter, i forhold til forårets potente udgave hvor det er de vildeste traktorer som trækker dødvægt på marken.

Den ene af arrangørerne Mark Svendgaard fortæller at de kalder det for ”hyggetræk” – og det var sikkert at hyggen var til at føle på. Omkring 50 traktorer med mandskaber og familie var mødt frem, og i forsvarlig sikkerhedsafstand stod omkring 2.000 tilskuere og fulgte de store maskiners kamp når vægten skulle trækkes hen over marken.

Hvad der blev drukket hurtigst, diesel eller fadøl, var svært at afgøre, men der var koncentration på banen og folkefest udenfor. Her var børnefamilier, traktorentusiaster, ungersvende og nysgerrige som bare ville opleve de voldsomt potente landbrugsmaskiner når de spillede med alle musklerne.

En af dagens første træk var det legendariske gule monster Dingo, der efter sigende har 5000 hestekræfter, den skulle vise hvad det hele gik ud på. Ved DM-løbet i Brande denne sommer gik det ellers meget godt for Dingo de første meter inden motoren eksploderede og blev kastet ud på banen. Derfor havde mandskabet brug tiden efter løbet på at få maskinen tilbage i tiptop stand.

Der blev gjort klar til start og Dingo gassede voldsomt op og lyden af de utæmmede hestekræfter var noget publikum kunne lide – desværre nåede Dingo ikke en halv meter frem, da der lød en høj grim lyd fra maskinen – og det hele var overstået inden det rigtig var begyndt.

Der blev trukket vægt af de mange store maskiner og de fleste kørte hele distancen på banen. Om aftenen, efter dagens konkurrencer var færdige, var der fest og levende musik i det store telt.

Næste gang der igen kan opleves powerpull i Sønder Vissing er 15. maj 2022.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021