Gedved Skole vinder titlen som Årets Skolepatrulje 2024 i hele landet32 skolepatrulje-elever fra Gedved Skole blev overrasket med fest, flag og fejring for hele skolen. Foto: Horsens Kommune

GEDVED - Skolepatruljen på Gedved Skole har i dag modtaget titlen som Årets Skolepatrulje 2024 på landsplan. Sejren er et resultat af deres indsats i at sikre, at eleverne kan komme trygt og sikkert til skole hver eneste dag, mens de gør de afleveringen til en leg på skolens kys og kør-plads. 

Af Horsens Kommune

På Gedved Skole hersker der i dag en stemning af glæde og stolthed, da skolepatruljen nu kan kalde sig Årets Skolepatrulje 2024 i hele landet. En sejr, der ikke blot er imponerende, men også fuldt fortjent ifølge skoleleder Mette Malmros.

- Det er imponerende, vildt og sejt. Men det er også velfortjent. Jeg synes virkelig, at vores 6. årgang har taget denne opgave på sig med stor ihærdighed og energi, fortæller skolelederen med stolthed i stemmen.

Hvad, der gør sejren endnu mere bemærkelsesværdig, er, at det er første år, Gedved Skole har en skolepatrulje. De tog initiativet tidligere på året og har lynhurtigt gjort det til en succes.

- Vi startede først op i det her skoleår omkring september, så det er en helt ny skolepatrulje, vi har på Gedved Skole. Derfor synes jeg, det er ekstra flot, at skolepatruljen vinder først den regionale og nu også den landsdækkende titel, siger Mette Malmros.
 

(Foto: Horsens Kommune)

Kys & kør-plads

Sejren skyldes ikke kun skolepatruljens evne til at sikre en tryg tur over vejen til skole hver morgen, men også deres tilgang til at skabe en positiv oplevelse - både for forældre og elever - når de skal afleveres.

Udover at bidrage positivt til trafiksikkerheden på skolevejen, hjælper skolepatruljen på skolens kys og kør-plads nemlig som positive rollemodeller. Skolepatruljen tager imod børn, der bliver afleveret i bil, åbner døren, hjælper med skoletaskerne og skaber både ro og glæde i morgentrafikken.

- Skolepatruljens gode og smittende humør sikrer, at afleveringerne glider lidt lettere og gør dem til en leg. Det skaber også fællesskab og god stemning på tværs af klasser og årgange, fortæller Mette Malmros.
 

(Foto: Horsens Kommune)

Et festligt frikvarter

Onsdag formiddag mødte 32 skolepatrulje-elever helt uden forvarsel, og derfor med måbende ansigter, op til flag og fejring. Med titlen følger en vandrepokal samt en festlig bustur rundt i Horsens. Med fuld skrue, sodavand og høj musik. 

Den nationale vinder af Årets Skolepatrulje 2024 vinder nemlig Det Fedeste Frikvarter - en fest i det store frikvarter for hele skolen, som i år skabte glæde på Gedved Skole. Det er LB Forsikring og Rådet for Sikker Trafik, der står bag konkurrencen. Udover den festlige bustur vandt eleverne også en vandrepokal, is fra en HjemIs-bil og andre lækkerier til hele skolen. En fejring, som skolepatruljen i den grad nød godt af.

- Det var en vild overraskelse! Jeg havde virkelig ikke set den komme. Men det er fedt, at vi har vundet. Og jeg synes det så sjovt, at hele skolen kan fejre det med os, fortæller en af de mange glade og overraskede skolepatrulje-elever. 

For eleverne på Gedved Skole er sejren ikke kun en anerkendelse af skolepatruljens indsats, men også en grund til at fejre sammen. 

- Jeg glæder mig til at starte i 6. klasse, så jeg kan også kan komme med i skolepatruljen. Jeg synes de er megaseje, fortæller en elev fra 3. klasse. 

Skolepatruljen fik også en særlig hilsen fra borgmester Peter Sørensen. På deres tur rundt i Horsens kom eleverne forbi Rådhuset, hvor de blev taget imod og lykønsket af borgmesteren.

Skolepatruljen skal nu udvides

At vinde Årets Skolepatrulje 2024 er ikke den eneste sejr, Gedved Skole kan fejre i år. Mette Malmros fortæller begejstret om, hvordan de længe har ønsket at få skolepatrulje i skolens andet vejkryds. Et ønske, der nu kan realiseres:

- Vores ansøgning er blevet behandlet nu, og der er blevet givet driftsmidler til det. Det vil sige, at vi nu kan udvide vores skolepatrulje, så endnu flere kan komme godt og sikkert i skole.
 

(Foto: Horsens Kommune)

Lignende artikler

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024