Hjalmer har været 40 år hos Gantrup ByggemarkedHjalmer Nielsen på sin gaffeltruck.

40 år på samme arbejdsplads er noget af en bedrift og Hjalmer B. Nielsen er også et kendt ansigt hos Gantrup Byggemarked.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Der er en kærlig og let drillende tone mellem medarbejderne på stedet, og Hjalmer kommer gerne med en tør bemærkning til hvad der sker, og indehaver Lars Mikkelsen fortæller:

- Hjalmer er vellidt af kollegaerne og han kan finde på at komme med hjemmebag og i sæsonen kommer han med grøntsager. Han er en rigtig god kollega.

Hjalmer er uddannet tømrer og da han begyndte som ung, var hans filosofi at han højest skulle være fem år det samme sted.

Efter Hjalmer var blevet tømrersvend, gik turen omkring civilforsvaret og videre som asfaltarbejder, inden tømrerfaget atter trak i ham. 

Hjalmer i sit værksted.

- Efter fem år i er andet firma, fik jeg ansættelse hos Gantrup Byggemarked. Denne gang blev jeg hængende i 40 år og grunden er at mine arbejdsopgaver hele tiden er forskellige. For der er ikke to dage som er ens, konstaterer Hjalmer B. Nielsen.

Udover at være på stedets tømrerværksted, hjælper Hjalmer også med at køre gaffeltruck, når de mange varer skal tømmes af lastbilerne dagligt og sættes ind på lageret. Man støder også på ham i ekspeditionen, så længe han stadig er venner med EDB’en.

- Jeg fylder snart 67 og så længe jeg kan følge med, ser man mig bag disken.

Hjalmer har ikke tænkt at gå på pension lige foreløbig, men han har lovet sig selv, at køre hjem fra arbejde lidt tidligere – en gang i efteråret.

Hjalmer går i haven i sin fritid så han kan have friske grøntsager med til kollegaerne. Desuden bruger han og konen mange timer på opdræt af hunde, Ungarsk Vizsla, som de begyndte på i 1996. I år har de allerede fået to kuld i år og de yngste er otte uger gamle.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023