Høstsamvær i Lundum medborgerhusSelvom Lundum kirke lige nu gennemgår en grundig renovering, så fejrede kirken alligevel høsttiden med en hyggelig omgang morgenbord søndag den 8. september.

Septembers himmel var så blå denne søndag morgen, hvor en god forsamling morgenfriske folk mødtes kl. 09.00 i Lundums medborgerhus til høstsamvær med andagt. Menighedsrådet og flinke frivillige hjalp med at stille op og gøre klar inden andagten gik i gang. Ved andagten havde organist i Lundum og Hansted pastorat, Astrid Lindvig, skiftet orglet ud med keyboard, men selvom salmebogen var udskiftet med højskolesangbogen, blev der nu stadig sunget salmer, for vi kan jo ikke holde høst uden at synge "nu falmer skoven" og "Vi pløjed' og vi så'de". Astrid satte dejlige toner til de alle de sangglade stemmer, og morgnen blev lys og skøn!

Pastoren talte om forskellen på bibelens to skabelsesberetninger og opfordrede til at vægte den del af fortællingen, hvor Adam og Eva sættes til at passe og pleje Guds have, højere end den del, hvor der blot står at mennesket skal herske. Måske mennesket skal se sig selv mere som en gartner ansat af Gud end en tyran, der uden omtanke kan forbruge verdens ressourcer. En øvelse fremtidens generationer nok sætter pris på bliver gjort.

Efter andagten blev der rum og tid til hyggesnak om blandt andet fordele og ulemper ved flyrejser frem for togrejser og et klogt menighedsrådsmedlem slog fast, at det nu nok var bedst for miljøet at blive i Lundum! Som supplement til samtalen bugnede buffeten med rundstykker og dejligt pålæg, men heldigvis passede det så godt med mængderne, at der ikke forekom noget madspild, og det er jo en bedrift i sig selv.

Lundum kirke lever således stadig på trods af renoveringen. De levende sten, som kirken består af må dog mødes andre steder for en stund. Vi siger for det flotte fremmøde og glæder os til, at kirken forhåbentlig står klar igen den 27. oktober, når årets jazzkoncert med Horsens Musikskoles Jazzorkester skal fylde det renoverede kirkerum med masser af skøn musik!

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021