Horsens fejrer debut med lovligt streetrace spektakel(Foto: Arendina Post de Jong)

Efter års forventning indvier bilentusiaster Horsens' første officielle racerbane. 40 biler og 300 tilskuere markerer starten på en ny æra for lovlige gaderæs i byen.

Tekst Jørn Kildall. Fotos Arendina Post de Jong

Bilentusiaster har længe haft et ønske: en lovlig bane til dem med benzin i blodet. Og nu er drømmen endelig blevet til virkelighed i Horsens. Med hele 40 biler klar til at brænde asfalten af, og med 300 entusiastiske tilskuere, blev Horsens' første officielle streetrace skudt i gang.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Fællesskabets kraft bag projektet

Det er ingen hemmelighed, at det har været en lang rejse at nå hertil. ”Alle har givet sig mere end 100% for at få det her til at lykkes,” udtrykker Emil Koitzsch, formand for Horsens Raceway. Både kommunen og politiet har spillet en afgørende rolle for projektets realisering. Med over to års ventetid, en pandemi, og 1,2 millioner kroner fra kommunen, er racerbanedrømmene endelig blevet til virkelighed.

Tilpasninger og udfordringer

Selvom den store dag endelig var her, var det ikke uden forhindringer. Trods en udsat dato og en time forsinket start, var spændingen i luften uundgåelig, da de første biler susede ud på den 201 meter lange bane, nu officielt kaldet ”Horsens Raceway”.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Sikkerhed før alt

Horsens har lært af fortidens ulovlige gaderæs. Sikkerheden er sat i højsædet. Førerne skal være klædt i ECE-godkendte styrthjelme, og for nogle kræves handsker eller heldragter. Og selvfølgelig – ingen tilskuere på banen under selve ræset.

Horsens følger en voksende trend

Dette er ikke Danmarks første lovlige gaderæs. Nørresundby sparkede det hele i gang i 2014, og siden da har sporten taget fart. Horsens Raceway har også haft tætte bånd med foreninger som den i Randers, hvilket understreger sportens voksende popularitet.
 

(Foto: Arendina Post de Jong)

Fremtiden for gaderæs
Det ultimative mål? At flere byer følger trop. Med lovlige racerbaner kan vi ikke kun styrke fællesskabet blandt bilentusiaster, men også nedbringe de ulovlige gaderæs, som politiet ofte må stoppe.
Afsluttende tanker
Det, der startede som en drøm for mange, er nu blevet til virkelighed i Horsens. Med samarbejde, dedikation og en passion for fart, ser fremtiden lys ud for streetrace-entusiaster over hele landet. En ting er sikkert: Horsens Raceway er kun begyndelsen. 
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023