Horsens Kommune med økonomisk vækst i corona-årBorgmester Peter Sørensen (S)

Horsens i absolut top over kommuner med positiv BNP-vækst i 2020.

Trods en verdensomspændende corona-pandemi, der i 2020 betød, at det danske bruttonationalprodukt faldt med 2,1 procent efter flere år med økonomisk vækst, lykkedes det alligevel Horsens Kommune og 17 øvrige kommuner i Danmark at komme ud af 2020 med positiv vækst.

Det skriver KL's nyhedsbrev, Momentum, som har lavet beregningerne på baggrund af særudtræk fra Danmarks Statistik.

Helt i top - ifølge Momentum - ligger Horsens Kommune med en vækst på 1,7 procent - kun overgået af Kalundborg Kommune med et plus på to procent.

Opgørelsen vækker glæde hos Horsens-borgmester Peter Sørensen.

- Jeg er selvfølgelig utrolig glad for, at vi er kommet så godt igennem 2020, men jeg er ikke overrasket, for det bekræfter jo kun, at vi i Horsens Kommune har et utrolig stærkt erhvervsliv. Der er skabt mange nye arbejdspladser og mange af vores virksomheder har investeret store beløb i udvidelser, ny teknologi og udvikling. Vores virksomheder har formået at blive i et højt gear. Og ikke mindst på bygge- og anlægsområdet har der været fuld fart på - i øvrigt et område, der har udviklet sig til en erhvervsmæssig styrkeposition i Horsens, siger Peter Sørensen.

Han tilføjer, at også i forhold til iværksætteri har Horsens en stor styrke.

- Vi fik i 2020 mere end 700 nye iværksættere i Horsens Kommune, så corona-krisen fik på ingen måde kvalt iværksætterlysten - og dermed gik vi også imod den tendens, som vi generelt så i resten af Danmark.
Peter Sørensen understreger, at corona-året 2020 tydeligt viser, at Horsens Kommune har et virkelig stærkt fundament for fortsat erhvervsudvikling i hele kommunen.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023