Hvor er Emil?I weekenden var prøver eller audition på Horsens Amatør Teater, hvor 20-25 håbefulde skuespillere var til prøve på de kendte roller i Emil Fra Lønneberg som har premiere til foråret.

Af Jørn Kildall, fotos Jens Jessen

Hele lørdagen var afsat til audition hvor instruktør Thomas Engelund og instruktørassistent Henriette Hansen havde gjort det hyggeligt på teatrets store scene.

I teatrets foyer blev de mange håbefulde skuespillere, som var alderen 7 – 52 år taget godt i mod af forestillingens produktionsleder Kamilla Engelund Nielsen samt medlemmer af bestyrelsen. De værste nerver blev talt væk og dulmet med lidt sødt og noget til at skylle halsen med.

Instruktør Thomas "Bomle" Engelund og instruktørassistent Henriette Hansen.

Instruktør Thomas Engelund har tidligere stået i spidsen for gedigne succeser på Horsens Amatør Teater og den sidste var den elskede forestilling Karius og Baktus, som man har spillet i flere omgange på scenen. Thomas indkaldte til audition og fortæller, at man altid har et drømmehold stillet op i begyndelsen:

- Forestillingens hovedperson er jo Emil og skal helst spilles af en dreng, men i vores teaterverden er piger og kvinder i tydeligt overtal, så det kan være svært at besætte den vigtige rolle. Men jeg tror det er lykkes for os at finde en skuespiller til rollen. Vi har fået mange ahaoplevelser i dagens løb og har måtte revurdere vores drømmehold flere gange og står med et stærkt hold som skal i gang med prøverne om kort tid.

Det var et bredt udvalg af personer som stillede op til audition og man fandt og fik besat rollerne som Ida, Alma, Line, Alfred, Anton og Tyttebær-Maja, samt de øvrige karakterer og hele ensemblet.

- Vi har mødt en flok glade og energifyldte skuespillere som alle gerne vil være med i stykket. I manuskriptet er der ikke roller til alle, man jeg tror sagtens vi kan opfinde nogle roller så vi kan få alle med i vores hyggelige teaterfællesskab, slutter instruktør Thomas Engelund.

Forestillingen Emil Fra Lønneberg har premiere 22. april og spiller efterfølgende syv gange på Horsens Amatør Teater. Billetterne kommer til salg snarest.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021