Hyldestkoncert til Charlie ChristianJazzHors byder den 26. september ind til jazzkoncert på Horsens Ny Teater, hvor topmusikere hylder elguitarens fader Charlie Christian med lækker jazzmusik og anekdoter.

Charles Henry Christian forstærkede for mange, mange år siden sin Gibson, ES 150 op, og den fik tilnavnet ”Charlie Christian”. Elguitaren kom dermed op på lige fod med blæsere og sangere.

Denne eftermiddag har Nicolas Kock allieret sig med en række topmusikere, og koncerten er baseret på den legendariske Charlie Christians musik og historie. Til at fortolke Charlie Christian er guitaristen Bo Møller, der er en af landets allerbedste guitarister. Brian Svendsen tager sig af klarinetten, der har en meget vigtig rolle i Christians musik. På klaver og vibrafon kan man glæde sig til et genhør med Ben Webster og prismodtageren fra 2018, Henrik Gunde. Nicolas Kock vil guide publikum igennem koncerten med små anekdoter om musikken og ikke mindst om Charlie Christian.

Elguitaren er i dag et af de mest populære instrumenter i den rytmiske musik, og guitarister er altid flittige til at nørde med udstyr med hinanden. Charles Christian nørdede dog mest med sig selv! Han blev desværre kun 25 år og døde allerede i 1942. Heldigvis nåede han at indspille en lang række uforglemmelige melodier, bl.a. med den tids helt store stjerne Benny Goodmann – også kaldet ”King of Swing”. 

Charlie Christian var sammen med bl.a. Charlie Parker og Dizzy Gillespie med til at skabe den nye stil, der senere fik navnet ”Bebop”. Christians musik og stil på guitaren er siden gennemlyttet og transskriberet af et utal af jazzmusikere – ikke mindst guitarister, der har ladet sig inspirere i stor stil.

Jazzfans har altså nok at se frem til denne søndag eftermiddag.
 

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023