Igen kulturdage i Gedved.Seminariet, Gedved Kultur- og Medborgerhus er klar med 6. udgave af Gedved Kulturdage, der afvikles i dagene 28. oktober til 5. november. Der inviteres til et alsidigt program med noget for enhver smag.

Vin og video

Kulturdagene starter onsdag den 28. oktober med en Cypiotrisk aften med vin, mad og fortællinger fra Cypern. DANCYP Vinimport står for vinsmagning og fortællinger. Restaurant og Café Schmidt serverer retter inspireret af cypriotisk madkultur. Gedved Vinklub står for arrangementet.

Torsdag aften er der præsentation af video som kunstform. Kom til artist talk med kunstnerduoen Hanne Nielsen & Birgit Johnsen og hør dem fortælle om deres kunstneriske virke. De viser uddrag og fortæller om flere af deres filmede performative aktioner foran kameraet - fra starten af deres samarbejde i 90´erne og frem til nyere installationer.

Musik, sang og spil

Fredag er der koncert med Esben Kronborg og Max Kirkeby. Arrangør er Gedved Musikforening. Inden koncerten er der, som traditionen byder, koncertmiddag i Restaurant og Café Schmidt. Tilmelding til middagen på telefon 20277527.

Fredag er der ligeledes brætspil i caféen. En gruppe entusiastiske spillere mødes en gang om måneden til brætspil og lidt mad i Seminariet. Alle interesserede har mulighed for at være med denne aften.

Ud over at være et kultur- og medborgerhus er Seminariet også hjemsted for en halv snes mindre virksomheder, primært iværksættervirksomheder. Der er lørdag åbent hus, hvor virksomhederne vil præsentere sig selv for interesserede.

Lørdag aften er der ”Gyngehest” i Caféen: Syng-med-underholdning med Mads Peter Jensen og Per Brinch. Der serveres tapas.

Kulturmarked og foredrag

Søndag starter som traditionen byder med brunch i caféen. Dagen byder også på en nyhed i form af et kulturmarked, hvor arrangørerne lægger op til salg af ”kulturlopper” i form af grammofonplader, spil, bøger kunst og antikviteter. I forbindelse med kulturmarkedet bliver der foredrag om antikviteter ved Niels Jørgen Andreasen, der også vil stå for en vurdering af antikviteter, som publikum måtte medbringe.

Onsdag den 4. november er der koncert for de små. Gedved Bibliotek arrangerer underholdning og koncert med Skrallebang.
Kulturdagene slutter med foredrag torsdag den 5. november ved Folketingets Formand Henrik Dam Kristensen.

Nærmere oplysning om kulturdagenes aktiviteter kan ses på www.kulturdage-gedved.dk

Lignende artikler