Jazz og jokes i TåningÅrhus og København har sine jazzfestivaler og de er kæmpestore med hundredvis optrædende, på mange scener spredt over byerne, i mange dage. For jazzelskere er de begge at sammenligne med et barn som træder ind i en slikbutik – det bliver nemt uoverskueligt og svært at vælge.

I Tåning bor Poul Bjerregaard Thomsen på sin gård og bagved denne er møddingen. Den bliver dog ikke brugt til sit oprindelige formål længere og de mange kvadratmeter med fast underlag, er det perfekte sted til publikum og en musikscene. ”Vi afholder Tåning Jazzfestival for femte gang netop i år og vi kan vel kalde det for et halvjubilæum”, siger Poul Bjerregaard da vi møder ham på pladsen.

Måske er Tåning Jazzfestival en af landets mindste, for den varer kun en enkelt dag og der kun to orkestre på programmet, men møddingen og de omkringliggende arealer er fyldt til sidste plads. Mange af gæsterne, som har været med flere gange, har selv medbragt havestole, borde og en enkelt havepavillon bliver det såmænd også til.

Selvom der dagen før var et kort afbræk i hedebølgen, er varmen og det gode sommervejr vendt tilbage med høje temperaturer. Heldigvis kan gæsterne få stillet både sult og tørst på pladsen, og som den eneste festival som deres udsendte har været på, er der bordservering af drikkevarerne – det kan man kalde høj service.

Gæsterne er i den modne ende, hvilket dagens første optrædende Jan Svarrer sammen med Anders Errboe, heller ikke undlader at lave jokes med fra scenen. Publikum kan tage det og griner højt og længe, når Jans næsten ustoppelige ordstrøm rammer som kildrende stød i mellemgulvet. Programmets andet navn er Vestre Jazzværk som er kendt og elsket af det skandinaviske og nordtyske jazzpublikum. De har mere end 40 år på bagen og spiller bedre end nogensinde.

Det var tydeligt at gæsterne nød den varme eftermiddag i Tåning, med kolde drikke til ganen og lækre jazztoner til ørerne og ingen kunne lade være med at vippe tæerne under bordene, enkelte modige fik sig en heftig dans foran scenen i sommersolen.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021