Julemarked på Hanstedgård



På den store Kongsgård Hanstedgård, flyttede det unge par Emil Poulsen Vang og Brigitta Lauge de Neergaard ind i foråret og de har haft fuld fart på lige siden.

Af Jørn Kildall

Hanstedgård har længe været kendt for sin fine gårdbutik og heldigvis så fører Brigitta og Emil den gode tradition videre. Faktisk, så udvider de butikken med flere nye tiltag.

Parret har mange idéer til hvordan stedet skal være og de tænke hele tiden nye ting frem og Brigitta fortæller:

- Vi skød en masse bolde af gode idéer op i luften da vi begyndte og nu er vi i gang med at gribe nogle af dem. Vi skal finde ud af hvilken rejse og hvilken vej vi vil gå… og vi har gang i mange ting på en gang. Lige nu arbejder vi hen mod vores kommende julemarked i uge 47.

Indvielse af mirkobageri

I weekenden 27. – 28. november åbner julemarkedet på Hanstedgård og om lørdagen vil der være åbent hus hvor det nyeste tiltag, et mikrobageri bliver præsenteret og planen er at der kun skal sælges kvalitetsprodukter. På dagen kommer borgmester Peter Sørensen og er med til at indvie bageriet og det sker klokken 14.30.

- Vi starter i lille skala og prøver os frem på hvor stort det skal være. Vi vil have brød, boller, rugbrød og kager… og måske pizzadej i vores sortiment. Vi skal finde ud af, hen ad vejen, hvad det er kunderne vil have. For os er det vigtigt med højkvalitetsvarer som er lokalt produceret. Vi vil gerne have at varerne skal transporteres så kort som muligt. Vi har fokus på mennesker, dyr og naturen i vores butik og produkterne, uddyber Brigitta.

I gårdbutikken sælger man årstidens lokale grøntsager og så meget af det økologisk som muligt.

- Vi vil også på sigt havde kød fra eget kvæg i butikken, lige nu kommer det fra en lokal producent som laver Skotsk Højlandskvæg. Vi sælger også æg fra Emils familie som har Dueholm Æg ved Hovedgård, samt Vebbestrup is, siger Brigitta og smiler.

Showroom med flotte snedkerprodukter

Emil er snedker og han er godt i gang med at indrette showroom ved siden af gårdbutikken og begge kan nemt forestille sig en restaurant på lidt længere sigt, da de allerede er næsten selvforsynende med råvarerne.

Emil og Brigitta kommer konstant på nye idéer og håber at nogle af dem også bliver til virkelighed på et senere tidspunkt. Parret har i år oplevet mange forespørgsler på gæs og ænder, og det kan de godt se som en idé til næste år.

De bruger begge mange timer hver dag på projekterne og det bliver heller ikke til mange timer under dynen, og Brigitta runder af:

- Det bliver jo til noget i den sidste ende. Det er også nemt når det vores fælles drøm vi arbejder med, hver dag.

Der er julemarked 27. – 28. november, samt åbent hus og officiel åbning af mikrobageri og snedker showroom kl. 14.30 ved borgmester Peter Sørensen. Her vil der også være gløgg og æbleskiver. Der er også salg af juletræer og juledekorationer hele julemåneden.

Herefter er der juleåbent torsdage og fredage kl. 12-17, lørdage kl. 10-16 og søndage kl. 11-16.

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021