Kirker og kunder samler ind til UkraineFoto: Sergey Dolzhenko/EPA/Ritzau Scanpix

Kirker over hele landet og kunder i Salling Groups butikker får nu mulighed for at støtte krigens ofre i Ukraine gennem Folkekirkens Nødhjælp.

Af Folkekirkens Nødhjælp

I weekenden kommer bekymringen for situationen i Ukraine til at præge gudstjenesterne i mange kirker. Landets biskopper har opfordret til, at der bliver bedt for fred og for ofrene for krigen, og flere kirker afholder fredsgudstjenester med bøn og indsamling.

En del af indtægterne fra Folkekirkens Nødhjælps årlige sogneindsamling den 13. marts går også til fordel for mennesker i nød i Ukraine.

Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen siger:

”Tusindvis af familier er på flugt fra krigen i Europa. Det er en humanitær katastrofe, der udvikler sig for øjnene af os. Vi hjælper med mad, husly og medicin til civilbefolkningen inde i Ukraine. Vi ser, hvordan behovet for humanitær hjælp stiger i takt med, at russerne invaderer ukrainske byer og sender flere mennesker på flugt.”

Birgitte Qvist-Sørensen havde håbet, at der ikke skulle blive brug for, at Folkekirkens Nødhjælp igen skulle engagere sig med humanitær hjælp til ofre for krig i Europa.

”Det var sådan Folkekirkens Nødhjælp startede for præcis 100 år siden efter 1. verdenskrig, hvor protestantiske kirkefolk gik sammen om at hjælpe mennesker i nød i et nedbrændt Europa. Og nu har vi igen krig i Europa, og mennesker på flugt. Det er uvirkeligt, men ikke desto mindre den virkelighed, vi nu skal operere i sammen med vores lokale partnere inde i Ukraine.”

Men det er ikke kun kirker og sogne, der samler ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Ukraine. Fra næste uge går Salling Group og Folkekirkens Nødhjælp sammen om en Ukraine-indsamling blandt kunderne i Bilka, Netto, Føtex, Salling varehuse etc.

”Vi er utroligt taknemmelige for, at Salling Group har valgt at involvere sig i indsamlingen til krigens ofre i Ukraine. Som udviklingen er lige nu i Ukraine, vil behovene være enorme for at hjælpe tusindvis af internt fordrevne,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Salling Group og Folkekirkens Nødhjælp har et langvarigt samarbejde om madspild i Danmark. Salling Group er storleverandør til Folkekirkens Nødhjælps Wefood-butikker, der bekæmper madspild i Danmark og investerer i klimahjælp i verdens fattigste lande. Nu udvides samarbejdet til humanitær hjælp i Europa.
 

Folkekirkens Nødhjælp

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kagehuset i verdensrummet
14. feb 2023