Kirkeuge for EgebjerskolenTirsdag den 25. til fredag den 28. maj besøgte tredje årgang Hansted kirke som en del af undervisningen på Egebjergskolen. Her er billederne og beretningen.

55 klokkeringere bimlede tirsdag

Første dag i årets kirkeuge var temmelig regnfuld, så der var ingen plads til våben i våbenhuset, da kirkesanger og kirke og kulturmedarbejder Alina Henriques og sognepræsten Søren N. F. Jensen tog imod tredje årgang. Ingen havde medbragt våben – heldigvis – ud over de armmuller, som blandt andet skulle bruges til at ringe med klokken sammen med graver og ringer Ole Leth. Armene var også på arbejde, da krypten skulle undersøges, ligesom de skulle knytte sig til gelænderet på vej op i tårnet for at se de to smukke klokker – både den gamle fra 1300-tallet og den nye fra 2017.

Dagens tema var ”Kend din kirke”, og kirken blev da også endevendt og undersøgt af nysgerrighedens ambassadører.

Onsdag sagde vi farvel

Onsdagens tema var ”Livets slutning”, og bedemand Mikael Søgaard kom på besøg med kiste og rustvogn, for på glimrende vis at fortælle om sit helt særlige arbejde og de ting man skal overveje, når livets slutning melder sig. Desuden blev der talt om himlen og om, hvad der mon sker, når man dør? Er der en million stjerner, et hav af gaver, et lys i mørket, eller er det hele bare sort? De store tanker fik lov at få plads.

Dåb og skønsang

Pludselig var der dobbelt så mange i kirken. Bamser af alle størrelser og former kom nemlig på besøg, for at lege dåb. Torsdag var der nemlig mulighed for at lærer dåben at kende ved simpelthen at lege dåb med en bamse – uden vand naturligvis… Dåbens salmer fik også akkompagnement, da Astrid Lindvig satte orgellyd bag skønsangen. Det majestætiske orgel brusede og fik hårene til at rejse sig af ren fryd – for sognepræsten var det salmerne, der rørte; for eleverne var det måske nok mere Kim Larsens klassikere ”Midt og natten” og ”Jutlandia”, som tog stikket hjem. Orglet var dog ikke kun for de voksne; et par af de klaverkyndige poder fik også lov at prøve kræfter med orglets registre og organisten Astrid kunne proklamere, at vi havde fået et par nye vikarer! Herligt.

Fredag for fællesskab

Kirkeugens afslutning bød på fællesskab med rundstykker i kirkens ultimative fællesskabsrituals navn: nemlig nadveren, som var dagens tema. Nadver betyder måltid, men skal forstås i en bredere forstand som et måltidsfællesskab. Eleverne hørte om Moses og påskens tilblivelse og om Jesus, der gjorde sine venner til Gudsædere ved at gøre sig selv til en del af dem med sit legeme og blod. Også Jesus legendariske fodvaskning blev ihukommet, da sognepræsten på græsplænen indbyd til tådyb i vaskebalgen – alle var velkomne, men de med fodvorter måtte vente til sidst. Fællesskabet blev cementeret med en smuk koordineret ”salmedans”, som ses på billedet.

Fællesskabet iblandt eleverne i til kirkeugen var skønt at opleve. Nysgerrighed og opleveiver gik hånd i hånd, og én af børnene mente endda, at det burde være en kirkeMÅNED og ikke bare en kirkeUGE! Sådan en kommentar er dejlig at gå på weekend med. Tak for besøget og på gensyn, når I får lyst – vi holder åbent nærmest hver søndag!

Søren Nordtorp Frost Jensen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021