Konfirmationer i Østbirk og Yding Kirke udskydes(arkivfoto)

Vi husker nok alle vores konfirmation. Det er en særlig dag.

Af sognepræst Lone Buhl

Jeg havde en god konfirmation som jeg husker helt tydeligt. Jeg havde et forkølelsessår på læben – det var så træls. Det forkølelsessår er blevet foreviget på et foto som min søster tog af mig. (Min søster gik til fotolære på Aftenskole). Jeg ved ikke om man dengang kunne få noget til forkølelsessår - men i så fald vidste mine forældre det måske ikke – eller ville ikke bruge penge på sådan noget, der jo er naturligt og med tiden går væk af sig selv.

Min kjole havde jeg arvet af min storesøster og da hun til sin konfirmation havde været højere end mig – ja så gik kjolen ikke helt ned til jorden som jo så meget havde ønsket at den skulle gøre.

Hvad vi skulle have at spise og drikke det ordnede min mor – og jeg kan godt huske, at det ikke var helt som jeg selv ønskede. Jeg tror, at vi i alt var 14 mennesker. Far skulle jo i stalden til kl. 16.00 – så jeg er sikker på at festen sluttede heromkring og at jeg selvfølgelig var med i stalden og hjælpe. Dyrene skulle jo da have deres mad selvom jeg var blevet konfirmeret.

Ovenstående fortæller jeg dels fordi, at sådan var det. Men jeg fortæller det mest fordi, at jeg er så bange for, at der er konfirmander, der tror, at alle andres konfirmation er til topkarakter lige fra strømperne, maden, borddækningen osv. – men sådan er virkeligheden jo ikke. Konfirmation er for os alle helt almindelige mennesker, hvor alt ikke bare går op.

Jeg havde en god konfirmation – jeg husker det tydeligt. Det var en helt særlig dag. Jeg har et gruppebillede fra Kirken af min klasse og præsten, der konfirmerede os. Det foto det vil jeg altid have med mig.

Det var en særlig dag. Jeg husker da præsten holdt sin hånd over mit hoved og på kirkens gamle sprog sagde nogle ord, der skulle betyde: At jeg var Guds elskede barn. Det var noget helt særligt her i kirken. Det var noget særligt, at dem på bænken var der pga. mig.

Jeg husker at Mormor havde taget toget fra Fyn for at være med. Jeg husker at jeg fik godt 1300 kr. Jeg husker den lille vase som jeg fik af min klasselærer i gave. Sådan en lille vase gav han til alle os piger. Jeg husker min Blå mandag med Mette, hvor vi gik rundt i Århus. Jeg husker de skønne Adidas sko jeg havde på.

Jeg synes, at alle unge mennesker fortjener at have deres konfirmationsdag. Det er en helt særlig dag – spørg hvem som helst – jeg er sikker på, at alle kan huske deres dag. Jeg er sikker på at ingen har fortrudt at de blev konfirmeret.

Vi vil fra Østbirk og Yding kirkes side så gerne skabe muligheden for den bedst mulige konfirmation. Vi vil så gerne skabe rammerne for en konfirmationsdag, hvor mormor kommer fra Fyn og Tante Oda kommer fra Ålborg – fordi at de da skal til konfirmation. Vi vil så gerne, at der er mulighed for, at de unge kan få en skøn Blå mandag osv. Vi vil så gerne have at konfirmationen skal være en dag, hvor ingen skal være bange for at være smittet eller blive smittet – Så derfor har vi valgt at konfirmationerne i Østbirk og Yding Kirker udskydes.

Konfirmationsdatoerne bliver følgende:

  • Lørdag 4. september Østbirk Kirke kl. 9.00 Friskolen
  • Lørdag 4. september Yding Kirke kl. 10.30
  • Lørdag 4. september Østbirk Kirke kl. 12.00 Østbirk skole 7.a
  • Søndag 5. september Østbirk Kirke kl. 10.00 Østbirk skole 7.b

Lignende artikler

Lone Buhl Pedersen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021