To Konservative kandidater trak fulde huse til debataftenMarcus Knuth taler om forsvar (Privatfoto)

Aften om Udenrigs- og forsvarspolitik trak fulde huse, da Marcus Knuth og Anders Krojgaard Lund fra Det Konservative Folkeparti inviterede til debataften.

Ekstra stole måtte hentes ind, da de to folketingskandidater Marcus Knuth og Anders Krojgaard Lund indbød til debataften på Griffenfelds ved Stensballegård Golfklub. En vellykket aften, der blev styret med militær præcision, og gav anledning til masser af debat fra de spørgelystne tilhørere.

Godt 21.000 mand, heraf mere end 6.000 civile, til at forsvare Danmark. Et tal, der umiddelbart lyder af mange, men sammenlignet med de 28.000 ansatte, der er i Aarhus Kommune, godt kan give anledning til bekymrende overvejelser. En bekymring, der kan virke relevant i en tid, hvor især Putin truer verdensfreden og -økonomien. 

Marcus Knuth og Anders Krojgaard Lund, som begge har været udsendte til bl.a. Afghanistan, fortæller, at man i dag har udsendte i Letland og Estland netop for at beskytte Vesten mod Putin. De udsendte er afsted seks måneder ad gangen, men Forsvaret har ikke soldater til tredje hold i Letland. Et problem man bliver nødt til at forholde sig til på politisk niveau.

Derfor er budskabet også klart: ”Det danske Forsvar er voldsomt underbemandet”, udtaler Anders Krojgaard Lund. ”Vi har udsendte i konfliktområder i hele verden, men skal vi fortsætte med det, så skal vi have flere veltrænede soldater”. Gennem aftenens debat blev udtalelsen uddybet. ”Der er store udfordring er rekrutteringsproblemer og fastholdelse af soldaterne. Man har skudt sig selv i foden ved kun at have 4 måneders værnepligt, hvilket kun giver en minimal militærtræning. De kan ikke reel indsættes til at forsvare Danmark”, supplerer Marcus Knuth ”desværre er der politisk uenighed om, vigtigheden af et stærkt og veltrænet og veluddannet Forsvar”. Begge kandidater ønsker derfor et større fokus og handling på området.

Den 1. november afgøres det, om de to kandidater får mulighed for at sætte deres aftryk på den politiske dagsorden på Forsvarsområdet. 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023