Kulturen tilbage i overhalingsbanenKrimimessen 2019

Sommeren og efteråret i Horsens kommer til at byde på et væld af spændende kulturoplevelser selv om de nye retningslinjer for store arrangementer får konsekvenser for Horsens' største festivaler.

Horsens er kendt som en kulturby med masser af koncerter, oplevelser og fællesskab, og 2021 bliver ingen undtagelse. Og selvom det ikke bliver til gensyn med Middelalderfestivalen eller Wall of Sound, så bliver der rig mulighed for at stå sammen skulder ved skulder og blive beriget, udfordret og opløftet af kulturoplevelser i selskab med familie og venner ‒ fysisk, i den virkelige verden og ikke bag en skærm. Sommeren i Horsens byder nemlig på et hav af store og små skønne kulturoplevelser, der strækker sig langt ind i efteråret. Det glæder borgmester Peter Sørensen sig til:

-  Kulturen og de mange kulturelle fællesskaber er en vigtig del af DNA'et i Horsens og af det gode liv for rigtig mange mennesker i alle aldre. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi - på trods af fortsatte restriktioner - kan se frem til et virkelig spændende kulturprogram i resten af 2021, og jeg glæder mig til at møde en masse mennesker til koncerter, teater, byvandringer, Krimimesse og masser af sjove hverdagsoplevelser.

Horsens Hideouts vender tilbage i større format

D. 10.-13. juni gentages sidste års succes med Horsens Hideouts og arrangementer på særlige steder i Horsens midtby. I år bliver det dog endnu større, endnu vildere og med endnu flere aktører involveret. Ud over Mærk Byen vil byens museer, Horsens Bibliotek, Kulisselageret, Sund By, stærke aktører som Horsens & Friends og Horsens Ny Teater og mange flere tilbyde store og små arrangementer på helt særligt udvalgte steder i Horsens midtby. Også programmet bliver noget helt særligt og byder på møder med så forskellige folk som Søren Ryge, Lotte Andersen og Leonora Christina Skov, og man kan bl.a. glæde sig til koncerter, byvandringer, open-air-baggårds-film og meget mere.

Wall of Sound, der desværre ikke kan gennemføres i 2021 pga. restriktioner, har lynhurtigt født et nyt koncept og vil i hele september måned tilbyde en række fede og spændende koncerter og events under navnet September Sounds. Det kommer til at ske i det nye ungekulturhus, Platform K, og bliver på den måde en del af åbningsfesten for Platform K. I 2022 afholdes Wall of Sound den 20-21. maj.

I september åbner også Kulturstationen i nye klæder og udvidet form, når stedet lancerer et helt nyt weekendkoncept. Her vil børn, unge og deres familier kunne gå på oplevelse i et hav af kreative workshops, events og forestillinger. Hver weekend. Året rundt.

Horsens Teaterfestival afvikles d. 17.-19. september og vil i tre dage fylde Horsens by med et stort udvalg af det bedste danske scenekunst til børn og unge. I år udvides festivalen med et særligt ungeprogram målrettet byens mange unge og studerende på FÆNGSLET. Samtidig har holdet bag Horsens Teaterfestival netop præsenteret det nye tiltag Scene+. Et koncept, som de kommende to år sætter ekstra fokus på scenekunst for børn og unge med en række helt særlige weekendarrangementer, der kombinerer dans, performance, fortællinger, videnskab og litteratur til nye former for scenekunst, hvor publikum også selv vil blive inddraget.

Horsens Middelalderfestival der normalt tiltrækker 50-60.000 mennesker er, ligesom stort set alle andre festivaler i det danske sommerland, aflyst i år. - Der er til det sidste blevet håbet, afsøgt muligheder og arbejdet på corona-trygge løsninger. De nye restriktioner betyder dog, at vi må samle et så begrænset antal gæster, at det desværre ikke er muligt at afholde festivaler og ikke mindst skabe de festivaloplevelser som vi alle kender og elsker, lyder det fra kultur- og eventchef Lasse Schuleit. Til gengæld planlægges en række mindre arrangementer, hvor horsensianerne får mulighed for at smage, dufte og mærke den helt særlige og unikke middelalderstemning med bl.a. gakket gøgl og oplevelser, der får os til at glæde os endnu mere til Horsens Middelalderfestival den 19-20. august 2022.

Oktober byder på et velkomment gensyn med Nordeuropas største krimifestival, Krimimessen, der er skubbet fra marts og som byder på to hele daqes gys og spænding med internationale forfattere, prisuddelinger og talks til de krimi-elskende den 9. og 10. på FÆNGSLET.

Og endelig kan vi se frem til fulde kulturprogrammer og events fra Horsens Ny Teater, Horsens & Friends, FÆNGSLET, museerne, Horsens bibliotek og alle de fantastiske foreninger og frivillige i hele kommunen, der hvert år arrangerer oplevelser for og med hinanden.

Samlet set venter der altså en paraply af spændende og forskelligartede kulturoplevelser i 2021, og det er formanden for Kultur- og Civilsamfundsudvalget, Jakob Bille, meget tilfreds med:

-  Vi har alle sammen savnet de mange kulturfælleskaber, og der er stadig begrænsninger, der gør det svært at vende tilbage til alt det, vi kender. Derfor er det ekstra tilfredsstillende, at det er lykkes at udvikle og tilpasse et kulturprogram, der giver os om muligt endnu mere kultur, end vi er vant til - bare på nye måder.

Alle arrangementer planlægges i overensstemmelse med gældende Covid-19 restriktioner og retningslinjer, og udviklingen følges nøje.

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021