Lars Rohde skaber glæde med sin kunstFredag eftermiddag kunne Brædstrup Kunstforening invitere til fernisering for først gang siden genåbningen af landet, med kunstneren Lars Rohde, som med sine malerier, plakater og keramik i stærke farver, er kraftig inspireret af Cobrakunstnerne.

Af Jørn Kildall

Kunstlokalerne i Tinghuset blev hurtigt fyldt op med gæster som ville se Lars Rohdes udstilling og høre ham fortælle om sin kunst.

Lars Rohde (f. 1945) er uddannet tømrer og konstruktør, men har det meste af sit liv virket som landskabsarkitekt sammen med sin hustru. Som 50-årig havde han sin første offentlige udstilling og efter han og hustruen ”Josef” solgte deres livsværk i Aarhus, har han været meget aktiv i sit kunstneriske virke.

Når man ser Lars Rohdes værker i stærke farver, er det tydeligt at Cobra-bevægelsen har inspireret ham og han fortæller:

- Mange siger automatisk Asger Jorn når de ser mine værker, men jeg er inspireret af den hollandske kunstner Constant Anton Nieuwenhuys som var en af de tre som grundlæggere af Cobra-bevægelsen. Det er hans teknikker som jeg anvender til mine malerier… Jorns teknik var meget anderledes.

Da Lars Rohde skulle hænge sine malerier op i Tinghuset var han klar over, at her befandt han sig i et særdeles godt udstillingslokale, noget kan også gjorde opmærksom på i sin tale til gæsterne og formand for Brædstrup Lillian Nørgaard fortalte også:

- Der er ikke mange der ved det, men lokalerne her i Tinghuset kan lånes af alle i Horsens kommune til at lave udstillinger, så det er bare med at komme i gang så vi kan få endnu mere god kunst udstillet i Brædstrup.

Udstillingen kan ses på Tinghuset fra 11. til 26. september og det er gratis at komme ind.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021