Lokal forfatter klar med romanForfatteren Claus Schjødt fra Hansted. Foto: Kirsten Adler.

Forfatteren Claus Schjødt fra Hansted, der tidligere har udgivet to novellesamlinger, er nu klar med sin første roman, Talemåder til enhver lejlighed.

Romanen udkommer på Aarhusforlaget EC Edition, og handlingen er også henlagt til Aarhus.

Her bor den 37-årige Alexander med sin mor Elinor i en stor gammel villa i Marselisborgkvarteret. Elinor er midt i halvfjerdserne og er på det seneste begyndt at glemme ting, så Alexander ansætter Vivi til at hjælpe moren. Snart får Vivi og hendes tiårige datter, Aia, vendt op og ned på Alexanders stille liv i villaens kælder, hvor han arbejder på sin kæmpestore modeljernbane. På grund af dem bliver han nødt til at forholde sig til det beskyttede liv, han lever.

”Jeg skrev romanen, mens jeg forsøgte at få en anden roman afsat til et forlag,” fortæller Claus Schjødt. ”Så det er gået uvant hurtigt. Kun fem måneder tog det mig at skrive den. Og det tog heller ikke lang tid at få den antaget.”

Romanen udkommer fredag den 4. februar, hvor udgivelsen markeres med en bogreception på Aarhus Litteraturcenter.

”I 2020 deltog jeg i en masterclass på litteraturcentret og i 2021 i et mentorforløb for forfattere. Begge gange støttet af Dansk Forfatterforening. Det har helt bestemt løftet mig og gjort mig til en dygtigere forfatter, så det er naturligt at fejre det med en lille bogfest dér.”

Næste markering af romanudgivelsen sker fredag den 11. februar kl. 16-16.30, hvor Claus Schjødt signerer bøger hos Bog & idé i Horsens.

”Jeg er virkelig glad for Talemåder til enhver lejlighed. Jeg synes, det er blevet en rigtig fin roman. Men nu må vi se, hvad læserne siger.”

Den lidt spøjse titel kom, da Elinor trådte ind i historien, fortæller forfatteren.

”Alexanders mor har altid samlet på talemåder og ordsprog. Så nu har hun et helt katalog af dem i hovedet – én til enhver lejlighed – som hun flittigt gør brug af. Og dem husker hun stadig, selv om hun er ved at blive dement. Da ideen først var der, blev jeg så glad for titlen, at jeg holdt fast i den,” siger Claus Schjødt.

Nogle af avisens læsere har formentlig mødt forfatteren tidligere. Han har et par gange gæstet Østbirk Præstegård til højskoleformiddag og tarteletspisning, ligesom han har gæstet Kirkehuset i Hansted ved et menighedsmøde.
 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021