Mindeord om Ole PilgaardOle Pilgaard Andersen (arkivfoto)

Det var med stor sorg, at jeg modtog meddelelsen om, at tidligere medlem af Horsens Byråd, Ole Pilgaard, var pludselig død, 78 år.

Af borgmester Peter Sørensen, Horsens Kommune

Ole Pilgaard var et fantastisk menneske med en enorm spændvidde og med en enorm viden om vores historie, vores natur og ikke mindst om politisk håndværk.

Ole Pilgaard var en af de længst siddende byrådsmedlemmer i Danmarkshistorien – 44 år blev det til i lokalpolitik – inden han den 31. januar 2017 stoppede i Horsens Byråd.

Politik var en meget stor del af hans liv. Allerede som ung mand – da han var i slutningen af 20’erne – var han med til at stifte Fremskridtspartiet, og siden var han med ved etableringen af Dansk Folkeparti. Og selvom Ole Pilgaard var politiker i så mange år – ja så var han lige til sidste arbejdsdag superengageret og aktiv – med en helt imponerende arbejdsdisciplin og arbejdsglæde. 

Han var også kendt for altid at være helt nede i substansen og detaljen i de sager, der kom forbi hans bord, og når det blev kombineret med hans fantastiske evne til at manøvrere i det politiske landskab – ja så skabte det masser af resultater i form af brede forlig og brede aftaler.

Ole Pilgaard havde også et hjerte, som bankede for de svageste i vores samfund. Han var i en periode medlem af Den Sociale Ankestyrelse og han var i flere år formand for Horsens Kommunes børn og unge-udvalg, det såkaldte §18-udvalg, hvor han var tæt på mange rigtig svære sager og måtte træffe rigtig mange svære beslutninger. Det krævede et uhyre robust menneske med et meget stort hjerte.

Da Ole Pilgaard stoppede i politik, fik han mere tid til at hellige sig andre af de store interesser – blandt andet den lokale historie. Han var guide på ture på lokale attraktioner i området omkring Voervadsbro, og han var ofte foredragsholder eller guide på Klostermølle. Han var også et meget engageret medlem af Nordvestgruppen, som kæmpede for erhverv og turisme i den nordvestlige del af Horsens Kommune.

Først og fremmest betragtede jeg Ole Pilgaard som en nær og kær ven. Et venskab, som for alvor blev født i forbindelse med daværende borgmester Jan Trøjborgs død i maj 2012. Det er i sådanne situationer, man for alvor lærer folk at kende, og jeg vil aldrig glemme Ole Pilgaards støtte og nærvær i en meget svær periode. Det gav os et helt usædvanligt og livslangt tillidsforhold. 

Efter Ole Pilgaards farvel til byrådsarbejdet holdt vi kontakten ved lige, og vi mødtes jævnligt til en hyggelig frokost, hvor snakken gik livligt. Ole Pilgaard elskede at rejse, og han delte gerne ud af sine oplevelser og indtryk. Så sent som i sidste måned mødtes vi til frokost, og også her havde den politiske Ole Pilgaard tænkt mange tanker om, hvordan tingene kunne gøres til gavn for alle borgere i Horsens Kommune. 

Min dybeste medfølelse og tanker går til Ole Pilgaards søn, svigerdatter og to børnebørn.

Æret være Ole Pilgaards minde.

Lignende artikler

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021