Mød glade øko-grise til SofariGryntende grise med krølle på halen og trynen i jorden. Det syn venter på dig, når 12 økologiske griseproducenter inviterer danskerne inden for på gården til Sofari den 5. september.

Sofari er tilbage! Kom med ud på marken og besøg de danske økologiske grise i deres naturlige omgivelser. Den 5. september fra kl. 10-14 vil 12 besøgsgårde, spredt over hele Danmark, åbne dørene og indhegningerne, så alle interesserede kan tage på Sofari og opleve danske økogrise på friland. Gårdene vil hver især byde på forskellige aktiviteter med den økologiske gris i centrum.

Randi Vinfeldt er formand for FØKS, en forening af økologiske griseproducenter, der bl.a. står bag Sofari. Hun glæder sig til, at danskerne igen kan komme ud og opleve det gode griseliv på marken efter mange måneder med corona-restiktioner.

- Vi er rigtig glade for igen at kunne invitere Sofari-gæster ud til dygtige, engagerede landmænd over hele landet, der virkelig brænder for deres produktion. Sofari er en unik mulighed for at komme ud og ved selvsyn opleve, hvordan de økologiske grise lever, og hvad man får for pengene, når man køber økologisk grisekød, siger Randi Vinfeldt.

På Sofari kan de besøgende deltage i forskellige aktiviteter som fx rundvisning i markerne, snakke med landmanden og ansatte og meget mere. Der er forskellige aktiviteter for store og små, ligesom flere af gårdene byder på smagsprøver af økologisk gris.

Det giver meget for landbruget, at danskerne kan komme ud og opleve dyrene på nært hold, siger Hanne Børsch, der er projektleder på Sofari og chefkonsulent for Økologi i Landbrug & Fødevarer.

- Der er traditionelt mange børnefamilier blandt gæsterne på Sofari-gårdene, og igen i år kan de vente sig en hyggelig og underholdende dag på landet – og komme tæt på de landmænd, der står bag Danmarks voksende økologiske produktion, siger Hanne Børsch.

Samtidig er Sofari også en stor oplevelse for landmændene, der har glædet sig til at få besøg på gårdene, lyder det fra Maria Bast, som er marketingansvarlig i Friland.

- Vi håber, at forbrugerne får en helt særlig oplevelse på gårdene, hvor landmændene glæder sig til at vise deres hverdag og grisene frem. Det er en rigtig god mulighed for at komme ud og møde både grisene og de danske økologiske producenter i øjenhøjde og på deres hjemmebane, siger Maria Bast.

I 2020 var Sofari aflyst på grund af nedlukningen af det danske samfund som følge af corona, men i 2019 deltog 7500 danskere i besøgene på gårdene. I år er gårdene åbne for besøg mellem kl. 10 og 14 på dagen.

Om Sofari:

Sofari arrangeres i et bredt samarbejde mellem Landbrug &Fødevarer, Friland, Organic Pork, Tican, Økologisk Landsforening og foreningen FØKS (Foreningen for Fremme af Økologisk Kvalitetssvinekød). På sofari.dk kan man se, hvilke gårde der holder åbent og de enkelte gårdes åbningstider, ligesom man kan læse mere om øko-grisens liv.

Det er gratis at besøge en gård til Sofari. På www.sofari.dk/find-en-gard/ kan man se, hvilke gårde, der holder åbent til Sofari og hvad de forskellige landmænd brænder for og tilbyder til Sofari-dagen. Listen over aktiviteter vil blive justeret løbende, som Sofari-dagen nærmer sig. På Sofari.dk kan man også læse mere om, hvad man skal forholde sig til, før man kører en tur på landet.

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023