To stude er stadig på fri fod(privatfoto)

22. oktober fremlyste vi ejeren til et par kreaturer og ejeren er fundet, det er Holger Kjærgaard, som savner sine dyr. De to stude/tyrekalve er Skotsk Højlandskvæg som er et sted i området hvor de tilsyneladende nyder den vilde natur.

Af Jørn Kildall

Holger Kjærgaard købte de to tyrekalve som er Skotsk Højlandskvæg i september og efter de var blevet studet (kastreret) af dyrlægen skulle de blive i stalden for ikke at der ikke skulle gå infektioner i sårene og han fortæller:

- De er i perioden blevet fodret inde og de nød at vi gik og kløede og striglede dem. Derefter blev de lukket ud på græsmarken herhjemme, hvor de nød det gode græs. Samtidig har vi haft vores 8 køer med kalve gående på naturpleje ved Gudenåen, hvor de havde ædt det græs der var - de blev kørt hjem i torsdags og lukket ud i folden, hvor de 2 stude gik.

Holger Kjærgaard mener at de to stude er blev bange for de 4 køer med kalve og må have sprunget ud af folden og han forsætter:

- Der blev ringet efter os fordi vores datter så sporene hen over naboernes mark. Vi fulgte sporene og fandt studene i første omgang ved Purupvej /Kongevej. De er meget tillidsfulde, men vi havde ikke reb med til at holde dem, så de smuttede fra os.

Man har haft 3-5 mand i sving de sidste 3 døgn for at finde og indfange kreaturerne, bl.a. med alle tænkelige hjælpemidler: Droner og varmesøgende kameraer, men endnu uden resultat.

- Jeg har sidst set dem lørdag eftermiddag den 23. oktober på vej mod Gantrup og vi har orienteret politiet.

Hvis man ser Skotsk Højlandskvæg på afveje kan man kontakte politiet på 114.

- Jeg vil også gerne sende en stor tak videre til de mange, som har udvist stor hjælpsomhed. Forhåbentlig ender historien lykkeligt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende i de 30 år jeg har haft kreaturer!
 

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023