Nu åbner de fire spor på SchüttesvejSchüttesvej (arkivfoto)

Torsdag den 14. oktober 2021 er Horsens Kommune færdige med udvidelsen af Schüttesvej, hvor der nu er fire spor til bilisterne

Fra i morgen, torsdag den 14. oktober 2021, er der godt nyt til de bilister, der er vant til at køre ad Schüttesvej i Horsens. Horsens Kommunes arbejde med at udvide vejen til fire spor er nemlig færdigt.

- Det er rigtig dejligt, at vi nu er i mål med udvidelsen af Schüttesvej, som er en af de mest trafikerede veje i Horsens Kommune. I forbindelse med vejarbejdet har Samn Forsyning også udskiftet rigtig mange kloakledninger. Det har alt sammen påvirket trafikken, og jeg vil gerne takke alle bilisterne og beboere og erhvervsdrivende i området for deres tålmodighed, mens vi har arbejdet, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald, Trafik og Ejendomme i Horsens Kommune.

Frem til nytår vil der fortsat blive arbejdet på strækningen på bl.a. fortove, cykelstier, belysning, udskiftning af signalanlæg i lyskrydsene samt den stitunnel, der skal gøre det nemt og sikkert for fodgængere og cyklister at komme fra Bygholm Park over til Åbjergskoven. 

- Af sikkerhedsmæssige årsager vil der fortsat være en nedsat hastighed på Schüttesvej på 50 km/t, mens vi har folk, der arbejder i området. Men med de fire spor åbne bliver afviklingen af trafikken nu meget nemmere, forklarer Allan Lyng Hansen.

En sikring af boligområde og midtbyen

Sammen med vejprojektet er der også blevet etableret en robust klimasikring af boligområdet Bygholm Åvænget samt Horsens midtby.

Langs Bygholm Sø og Schüttesvej er der blevet rammet en væg af jern - en såkaldt spuns - ned i jorden. Spunsen betyder, at vandet i Bygholm Sø kan stige op til 90 cm over det normale, uden det giver problemer på hverken Schüttesvej, i det nærliggende boligområde eller ned gennem midtbyen.

Derudover er der blevet etableret en ny, automatisk sluse under vejen. Slusen måler løbende på vandstanden i søen og vil automatisk kunne styre, hvor meget vand der lukkes ud i Bygholm Å.

Også i forlængelsen af Ringvej Syd samt i udviklingen af Åkvarteret vil der blive arbejdet med klimasikring af Horsens.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021