Nu stikkes spaden i jorden til den nye cykelsti mellem Horsens og Egebjerg(arkivfoto)

Stien er blot et ud af mange cykelstiprojekter, der skal gøre det nemmere og mere sikkert at være cyklist i Horsens Kommune. Her er der stort fokus på, hvordan oplandsbyer kan blive forbundet på tværs samt til og fra Horsens

Onsdag den 27. oktober 2021 bliver det første jord gravet væk til den nye cykelsti mellem Horsens og Egebjerg. Når cykelstien efter sommerferien 2022 er færdig, vil den give cyklister langt bedre forhold end i dag. Cykelstien kommer til at gå fra nord for krydset ved Silkeborgvej og ud til rundkørslen ved Danish Crown.

- På denne strækning er der i dag kun en kantbane til cyklisterne langs Skanderborgvej. Den nye cykelsti bliver trukket væk fra vejen og bliver lavet på den anden side af grøften på den vestlige side af Skanderborgvej. På den måde får vi cyklisterne adskilt fra trafikken, hvilket er en meget mere sikker løsning, forklarer Allan Lyng Hansen, afdelingschef i Affald, Trafik og Ejendomme i Horsens Kommune.

Den nye cykelsti bliver tre meter bred, så der er plads til cyklister i begge retninger, og der kommer lys på hele strækningen, så man som cyklist også kan bruge den efter mørkets frembrud. De steder, hvor cykelstien krydser Store Hansted Å og Lille Hansted Å, bliver der lavet broer med skridsikre planker.

Den samlede længde på stien er 4 km, og dette er første etape af den sti, der skal forbinde Horsens og Østbirk.

Kom med til spadestikket

Første spadestik til den nye cykelsti bliver taget af borgmester Peter Sørensen onsdag den 27. oktober 2021 kl. 10. Interesserede borgere og pressen er velkomne til at deltage. Spadestikket bliver taget tæt på pendlerparkeringen ved rundkørslen ved Danish Crown på Østbirkvej.

I trafikafdelingen i Horsens Kommune bliver der også tegnet på en lang række andre nye cykelstier. Bl.a. skal der lukkes huller i det nuværende cykelstinet, så flere cykelstier bliver forbundet. Det gælder bl.a. mellem Brædstrup og Horsens samt Søvind og Horsens. Sidstnævnte skal også sikre en forbindelse mellem Serridslev og Stensballe.

- Min forventning er, at vi som det næste projekt går i gang med at lukke huller i cykelstinettet mellem Horsens og Søvind. Herefter vil vi til foråret kigge på cykelstien mellem Horsens og Hovedgård, siger Allan Lyng Hansen.

I det nye budget er det også besluttet, at den nye cykelsti fra Horsens til Sejet skal forlænges, så den kommer til at fortsætte til Glud.

- I Horsens Kommune har vi en målsætning om, at vi skal have flere til at vælge cyklen fremfor bilen særligt på de kortere ture. Det har nemlig en god effekt på rigtig mange parametre. Det er godt for borgernes sundhed, vi får fjernet noget af trængslen på vores veje, og vi reducerer CO2-udledningen, siger Allan Lyng Hansen.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021