Ny forening er klar til af føre Horsens Idrætsarkiv videreJesper Rasmussen er Horsens Idrætsarkivs nye formand.

På en stiftende generalforsamling i Horsens Idrætsarkivs lokaler torsdag aften lykkedes det for idrætsarkivets frivillige at få en ny foreningen stablet på benene. Derved blev der taget et vigtigt skridt på vejen til en bevarelse af byens sportsmuseum, der blev ejerløs, da Sport Horsens blev nedlagt den 2. juni.

16 personer var mødt op til generalforsamlingen. Sportssammenslutningens tidligere formand, Børge Jørgensen, blev valgt som dirigent. Valget af ham var en symbolsk sammenkobling af fortid og nutid, idet Børge Jørgensen også ledte det møde, som på hans initiativ, førte til stiftelsen af Horsens Idrætsarkiv for mere end 26 år siden.

På generalforsamlingen besluttedes at stifte foreningen Horsens Idrætsarkiv. Foreningens hovedformål bliver at bevare og forbedre grundlaget for et aktivt idrætsarkiv og sportsmuseum i Horsens Kommune. Samme navn til arkiv og forening er valgt ud fra, at arkiv og forening fremover skal fungere som én enhed.

Det besluttedes at de årlige kontingentsatser i foreningen skal være 100 kr. for et personligt medlemskab, 500 kr. for et klubmedlemskab og minimum 1.000 kr. for et sponsormedlemskab.

På mødet valgtes Jesper Rasmussen til foreningens formand. Ud over at have været frivillig i idrætsarkivet siden 2013, har Jesper Rasmussen bl.a. været træner for Horsens Håndboldklub (1984-1987) og rektor i 15 år for Danmarks Trænerskole i Aalborg, hvor mange anerkendte trænere i 16 forskellige idrætsgrene blev uddannet. Han var desuden formand for Dansk Håndbold Forbunds uddannelsesudvalg fra 1985 til 2004 og modtog efterfølgende DHF’s guldnål.

Kassererposten blev også lagt i sikre hænder, da generalforsamlingen valgte Birgit Christiansen, der er ’afviklende’ kasserer i Sport Horsens og aktiv kasserer i HFS. Foruden at være eneste kvinde i bestyrelsen, bliver hun også den eneste i bestyrelsen, som ikke arbejder som frivillig i arkivet, idet de to sidste bestyrelsesposter tilfaldt Jimmy Sørensen og Gunner Lindbæk Knudsen. Sidstnævnte fortsætter som arkivleder.

Lars Nielsen, også fra arkivet, blev valgt som suppleant. Bent Skov blev revisor og Børge Jørgensen revisorsuppleant. Begge er tidligere formænd for sportssammenslutningen.

Der var en god op positiv stemning på generalforsamlingen. Efterfølgende har 20 personer og fem klubber meldt sig som medlemmer af foreningen.

Idrætsarkivets eksistensgrundlag ser nu pludselig noget lysere ud end for en måned siden. Og den nye bestyrelse håber, at endnu flere vil bakke op, når alle medlemsklubberne i nedlagte Sport Horsens får tilbudt et medlemskab i foreningen Horsens Idrætsarkiv.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021