Nye gavlmalerier fejres med byvandring og ferniseringDer er fernisering den 19. august på det nye værk i Skolegade af den danske kunstner Welin. Foto: Horsens Kommune

Flere nye street art-værker rundt omkring i bybilledet er snart færdige, og det fejres nu med en street art-byvandring samt fernisering på det nyeste værk.

I løbet af de seneste måneder har man kunnet følge med i skabelsen af tre nye gavlmalerier rundt omkring i Horsens midtby, og et fjerde er også på vej inden udgangen af året.

Street art-kunstnerne er inviteret til Horsens af Mærk Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats, som siden 2013 har stået for at skaffe kunstnere til en lang række både større og mindre gavlmalerier og kunstværker rundt i Horsens midtby.

De nye kunstværker er en del af projektet Street Art Horsens, og med de fire nye værker i år, kan Horsens præsentere knap 40 værker af både lokale, nationale og internationale kunstnere.

- Jeg glæder mig over at se de flotte kunstværker, der efterhånden fylder på mange gavle rundt omkring i byen. De nye kunstværker understreger, at vi fortsætter med udviklingen af vores by, hvor vi ønsker at skabe inspirerende oplevelser i Horsens midtby, som tiltrækker besøgende både lokalt, men også fra andre dele af landet, siger borgmester Peter Sørensen.

Tre af de nye gavlmalerier kan allerede nu ses på henholdsvis Havnealle, Allegade og Skolegade, mens der også kommer et i Jessensgade inden årets udgang.

Kunstnerne bag de tre færdige værker er:

DON JOHN (DK)
Don John er født og opvokset på Fyn, og er blandt andet kendt for en lang række værker i Berlin, Paris, Tokyo, Hamborg og Reykjavik. Han har ligeledes udstillet på en række gallerier i både ind- og udland. Don John arbejder primært med en kombination af stencilgraffiti og illustrationer - og ofte med et tema, der udspringer af forholdet mellem dyr og mennesker. Don John har skabt et kunstværk på Havnealle, hvor han har ladet sig inspirere af Horsens' industrihistorie - særligt nutidens industri og automatisering.

FRAU ISA (AT)
Den østrigske kunstner Frau Isa er oprindeligt uddannet grafiker, men har igennem en længere årrække arbejdet med gadekunst og værker i det offentlige rum. Frau Isa henter inspiration i alt fra sine nære omgivelser, særlige farvetoner på bygninger og planter til modefotografier fra 1940-60'erne. Siden sin debut som street art-kunstner for mere end 10 år siden har hun udviklet en genkendelig stil, der emmer af positivitet, varme og figurer der gentages på tværs af værkerne. Frau Isas værk kan ses i Allegade.

WELIN (DK)
Den danske kunstner Welin er oprindeligt fra Sønderborg, men bor i dag i Belgien. Han har rejst en del med sin kunst, og har blandt andet boet i Australien, Amsterdam og Brooklyn, hvor han har dyrket street art-genren med andre internationale kunstnere. De seneste år har Welin udviklet sig kunstnerisk, fra et mere traditionelt street art-udtryk (med spraydåser) til nu at hente inspiration og arbejdsmetoder fra det klassiske maleri. Hér trækker Welin på sin uddannelse i klassisk tegning fra Tegneskolen i København, når han arbejder med komposition, form og lys.

Welin har i ugens løb været i gang med sit værk på Skolegade ved Kulturstationen.

- I år er det sjette gang, at vi med projektet Street Art Horsens inviterer både internationale og nationale kunstnere til Horsens. Gadekunsten kan som kunstart bidrage med overraskende, smukke og skæve oplevelser for alle borgere, også dem der ikke er vant til at opleve kunst på museer, siger Lasse Schuleit, chef for kultur og event i Horsens Kommune. 

Torsdag den 19. august er der fernisering på det nyeste værk i Skolegade med en street art-byvandring forud for fejringen.

Program:

Klokken 16: Street art-byvandring i midtbyen med Horsens Kunstmuseum (husk en gratis billet - se nedenfor). Mødested: KUBEN, Søndergade
Klokken 17: Fernisering af nyt gavlværk af Welin på Kulturstationen med officiel åbning af borgmester Peter Sørensen
Klokken 17.10: Minikoncert med den lokale sangskriver og sangerinde Alberte Holse
Billet til street art byvandring: www.place2book.com/da/sw2/sales/mb4i3xqwpq

Da der er begrænsede pladser på dagens byvandring, er det nødvendigt at booke en gratis billet.

Ferniseringen klokken 17 kræver ikke billet.
 

Den østrigske kunstner Frau Isas farverige værk kan ses i Allegade. Foto: Jesper Balleby

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021