Nyt kulturelt mødested for unge har kæmpe åbningsfest til septemberSøren Raffnsøe, der er leder af Platform K, håber at stedet bliver et nyt, inspirerende sted, hvor man kan mødes omkring koncerter, events eller bare en god kop kaffe. Placeringen med både det nye campus, Horsens Gymnasium og HF samt banegården lige om hjørnet er ideel til at skabe et samlingssted for et bredt spænd af unge brugergrupper og kulturelle aktiviteter. Foto: Malene Koops Grønborg

Den 3. september slår byens nye ungekulturhus Platform K for første gang dørene op, og der skortes ikke på ambitioner omkring huset.

En gruppe studerende sidder samlet ved et bord med deres laptops. Ved siden af sidder et ungt par og spiller Backgammon, mens man kan høre en svaq brummen fra et band i et nærliggende lokale, der er i fuld gang med at øve sig til aftenens koncert.

Alle er de samlet i byens nye kulturmekka - ungekulturhuset Platform K.

Selve huset er ikke færdigt endnu, men det er sådan stedets leder, Søren Raffnsøe, forestiller sig og håber på at en del af fremtiden kommer til at se ud.

- Den absolut vigtigste opgave er at etablere, drive og udvikle et ungekulturhus og spillested, der understøtter og styrker det lokale musik-, kunst- og kulturmiljø - og Horsens som kultur- og uddannelsesby, siger han.

Platform K er en fusion mellem to etablerede kulturinstitutioner - Det Gule Pakhus og Kulisselageret/Musikstedet, mens huset også bliver noget helt for sig - nemlig et nyt ungekulturhus og samlingssted med blandt andet koncerter, events, cafémiljø, workshops og øvelokaler. 

Byggeriet er i fuld gang

Det nye ungekulturhus kommer til at ligge på Madevej 2. Dén placering er både tæt på det nye campus, det nye samlede gymnasium, Horsens Gymnasium og HF, samt banegården og centrum, hvor mange af byens unge i forvejen har deres gang.

Byggeriet er allerede i fuld gang, og i løbet af de næste måneder vil man kunne følge med i forandringerne, hvor også Mærk Byen, som skaber byliv og kulturoplevelser kommer til at have en finger med i indretningen, så selve vejen ned til Platform K bliver indbydende og farverig.

- Platform K bliver et sted for alle forskellige typer af unge. De studerende fra det nye campus, gymnasieeleverne og alle de mange andre unge, der er i Horsens. Og de får alle sammen mulighed for at byde ind og være medskabende til det her hus. Vi arbejder med mantraet 'nysgerrighed er mennesket bedste ven', som vil være vores evige fokus i skabelsen af det her sted, siger Søren Raffnsøe.

Men hvordan forklarer man visionerne for et nyt sted, der ikke er endnu? For lederen kan det siges nogenlunde kort. Platform K skal ikke være et sted, hvor de unge 'bare' går hen for at opleve noget. Det skal være et sted, man går hen, fordi man også er en del af noget.

- Hvis man kan få samme status som juleaften, så er vi virkelig nået langt. Jeg sætter ikke spørgsmålstegn ved, om det er en god idé at holde juleaften, for det er det bare altid. Og sådan skal det også være her. Et sted, hvor det altid er en god idé at komme og være med, siger Søren Raffnsøe.

Et kryds i kalenderen

Platform K åbner den 3. september med et brag af en åbningsweekend, hvor der kommer til at være koncerter både ude og inde, talks, forskellige happenings samt workshops - så allerede nu er det en god idé at sætte kryds i kalenderen den 3. og 4. september, hvor alle er velkomne.

- Det her bliver et sted, der realiserer drømme. Både de skæve, sjove, underlige, vilde og hyggelige af slagsen. Stedet skal understøtte de mange vidt forskellige brugere af et ungekulturhus. Og vi skal støtte og hjælpe med at deres ideer og ild i øjnene bliver til virkelighed, siger Søren Raffnsøe.

Derudover fortsætter mange års tradition med både større og mindre koncerter på Kulisselageret på Platform K. Arbejdet med at annoncere de mange koncerter, der finder sted fra åbningen i september og året ud er allerede i gang. Og så er ambitionen - inden for en overskuelig årrække - at få bygget et helt nyt hus, som rummer et stort og moderne spillested.

Platform K kommer desuden til at få brug for endnu flere frivillige, så hvis du er interesseret i at være med - hvad enten det er som frivillig eller bare har lyst til at byde ind med mulige aktiviteter, så skriv til kontakt@platformk.dk.

Du kan finde mere information og følge projektet og planlægningen af arrangementer og events både på Facebook og Instagram under navnet Platform K, ligesom du også kan følge med på den nye hjemmeside på www.platformk.dk.
 

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021