Nytårskur sad lige i Fællesskabet(Foto Jørn Kildall)

Efter nogle års fravær var der atter nytårskur i Forum Horsens. Kuren afholdes af Horsens Kommune og der var omkring 6-700 fremmødte i den store sal. Her holdt borgmester Peter Sørensen sin nytårstale til erhvervsliv, foreninger, myndigheder og kommunale chefer.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Det var efter et par års fravær forfriskende igen at komme til nytårskur i Forum Horsens. Traditionen tro stod Peter Sørensen og hans hustru samt kommunaldirektør Charlotte Lyrskov i foyeren og hilste personligt på alle de fremmødte gæster inden de stillede sig ind på gulvet i Forum Horsens ved et af de mange caféborde.

Kun en lille smule forsinket kunne Peter Sørensen gå på scenen og levere sin nytårstale. Det var en ordentlig moppedreng på hele 10 sider. Talen blev delt op ved at der blev vist nogle små videoindslag på storskærmen.

(Foto Jørn Kildall)

En stor del af talen handlede om fællesskab i kommunen og lagde ganske fint op til det afsluttende indslag fra komediehuset. Men mere om det senere i teksten.

Borgmesteren adresserede at Horsens Kommune siden januar 2020 er vokset med 5500 borgere og at det selvfølgelig giver udfordringer af praktisk og økonomisk karakter, men et godt samarbejdende byråd og erhvervsliv gør hvad der skal til for at løse hvad der måtte være af udfordringer.

Der blev også talt om kriser. Covid-19 har mere eller mindre sluppet sit tag i danskerne og det meste af verden – men er blevet efterfulgt af en krig på det europæiske kontinent samt en meget stor inflation. Dette berører også Horsens Kommune som blandt andet har taget imod en del ukrainske flygtninge og det rettede Peter Sørensen en stor tak for.

(Foto Jørn Kildall)

Peter Sørensen nævnte også i sin tale hvad fællesskab og samarbejde betyder. Det er vigtigt at når vi står sammen så kan vi mere end vi kan enkeltvis. Horsens er også en stor uddannelsesby og er blandt de bedste i Danmark når det gælder unge- og erhvervsuddannelser.

En del af talen handlede om den udvikling Brædstrup by har gennemgået siden kommunesammenlægningen i 2007. Borgmesteren fortalte at han mærkede at energien var blevet genskabt og omsat til en positiv udvikling i Brædstrup.

Der blev også talt om de mange kulturoplevelser som finder sted i Horsens Kommune og om hvordan samarbejdet med erhvervslivet, foreningerne og de frivillige er med til at udvikle de store events.

(Foto Jørn Kildall)

Klima og den grønne omstilling blev også nævnt i talen og borgmester Peter Sørensen og byrådet er klar over at dette er et emne som står allerhøjest på dagsordenen. Man har travlt med at nå at opfylde de mål der er sat i klimaplanen for Horsens Kommune.

Efter borgmesterens nytårstale blev der gjort klar til at de unge skuespillere fra Komediehuset skulle indtage Forum Horsens’ store scene. Der var 40 medvirkende som kom med et budskab om fællesskab, symboliseret af et klædeskab – et ”Fælles-skab” - placeret på scenen. Her viste man fællesskabets betydning for mennesker i alle aldre. Det er blevet fint visualiseret på scenen da man så en ung piges livshistorie gå fra hun var helt ung til hun blev en gammel kvinde.

Forestillingen var flot og havde en simpel fortælling som gik rent ind hos publikum og der blev klappet længe da skuespillerne takkede af fra scenen.

Herefter blev hele salen i Forum Horsens åbnede og der var inviteret til stående taffel og lidt lækkert at drikke for de fremmødte, og der var plads til en masse smalltalk og udveksling af synspunkter efter nytårstalen.

(Foto Jørn Kildall)

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024