Østbirk Avis på loppemarkedGustav Andersen er en af bagmændene bag byloppemarked i Sattrup. (Foto Jørn Kildall)

I Paris har de Marché aux Puces de Saint-Ouen og i London har de Camden Market, men i Jylland har vi Sattrup loppemarked. 

Af Per Bonde. Foto Jørn Kildall

Sattrup loppemarked dækker næsten hele byen, og en gade er næsten spærret af, så større bliver det næsten ikke. Avisen sendte derfor både en fotograf og en pennefører for at få alle lopperne dresseret.

Første stop var ved Gustav Andersen – der dog også reagerede på navnet Jørgen, måske lige så meget for at slå fast, at han hedder altså Gustav. Gustav påstod, at han nok ikke var decideret initiativtager, men han var i hvert fald med til at få byloppemarkedet op at stå.

Man skal sørge godt for dem som står ude og arbejder. Her er
”personalestuen” hos Irma Hansen som sidder varmt og godt. (Foto Jørn Kildall)

Når man så sig rundt på Gustavs matrikel, gav det god mening, at der blev solgt lidt ud af alle de mange ting, Gustav havde samlet sig. Jeg kunne forstå på de tilstedeværende, at det er en nødvendighed, for Gustavs samlermani kører stadig for fuld styrke. Gustav er ikke kræsen og samler på alt muligt, fra udstoppede tornskader over granathylstre til havenisser og en hel masse andet. Det var under besøget hos Gustav, at fotografen blev opgraderet til kanonfotograf.

Hos Bent lidt længere nede ad Smedevej, var udvalget lidt mindre, til gengæld havde Bent det største vartegn, nemlig en kæmpestor lastvogn, der dog ikke var til salg, men der måtte gerne tages billeder – det undlod den nyudnævnte kanonfotograf så – vi tager kun billeder af lopper, lød det fra kanonfotografen.

Videre ad Smedevej, var der plads til en overraskelse af de lidt større. Hos Anders blev vi indviet det nyeste indenfor Sattrup Wildlife – to kænguruer, og til trods for at de ikke var til salg, var kanonfotografen ikke et sekund i tvivl om, at det her er en sensation, der ikke bør holdes skjult. Det var tydeligt, at kænguruerne ikke var vant til at være i rampelyset, men med lidt foder som lokkemad fik fotografen de to Aussier i kassen.

Sattrup overrasker. I haven hos Bent fik vi vist to kænguguer
frem. Men først skulle de lokkes frem med lidt lækkert. (Foto Jørn Kildall)

Hvad man ikke har sat til salg, må man jo prøve at finde, så da der blev efterspurgt Barbiedukker hos familien Bruun Fanø, blev barnet sendt ind for at tjekke, om der mon skulle være lidt Barbie effekter, der kunne undværes. Om det lykkedes at finde noget vides ikke. Fotografen tog et billede af dukkehjemmet – så må vi se om Ibsen eller Nora er interesserede.

Vores sidste stop var hos Ruth. Hun var der nu ikke, men i personalestuen fandt vi Irma, der fra sin lune plads havde et godt overblik over aktiviteterne foran huset. Ingen tvivl om at der var helt styr på, hvad søster, datter, svigersøn og børnene havde gang i. Her arbejdede generationerne sammen, også selvom gevinsterne ikke altid tilfaldt en selv, f.eks. gik salget af legetøj ubeskåret til børnene, og det er vel meget rimeligt.

Efter megen snak og grin forlod avisens udsendte Sattrup loppemarked, selvom vi stadig manglede at besøge et par steder – vi glæder os allerede til at komme forbi næste år, og så må vi sætte lidt mere tid af.


Se flere fotos fra loppemarkedet på denne side...

Hvorfor Jørn Kildall blev opgraderet til kanonfotograf i dagens anledning, kan ses på billedet. (Foto Per Bonde)

Lignende artikler

pebo

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023