Østbirk: Masser af opbakning til fodbolden

Jakob Ulf, Østbirk IF seniortræner

Fodboldtræning og -kampene er startet godt op efter Corona, ØIF har en senior trup på omkring 40 spillere, alderen spænder fra 17 – 30 år. Der møder mellem 25 og 35 op til træning om tirsdagen og 20-30 om torsdagen. Det er en fornøjelsen at være træner når de møder så talstærkt op. Nu har vi fået en helt ny Kunstbane i Østbirk som giver rigtig fine muligheder også med træningen og de kan vinter herude i egen klub.

Af Jakob Ulf Pedersen
Østbirk IF seniortræner

Resultaterne fra serie 3

Serie 3 spillerne er kommet i en Silkeborg pulje, mod nogle hold vi ikke har mødt før. Det er rigtig rart prøve møde nye modstandere, i stedet for altid de lokale hold tæt omkring en.

Serie 3 har pt. spillet fire kampe i turneringen, de har tabt 1, spillet 1 uafgjort og vundet 2 og holdet ligger pt. nummer 2 i puljen. Det betyder at de videre i pokalen efter en udesejr på 1-2 over Juelsminde serie 3.

Først kamp er ude var mod Mariehøj fra Silkeborg. Vi tabte desværre 0-1, men gjorde en god figur og er tilfreds eftersom det er første kamp. Kampen er meget og chance fattig kamp. Hvor uafgjort havde været mest fair. Vi har ændret formation på serie og står virkelig godt på banen og har defensiv god blok og udvikler videre og videre på det offensive spil. Mariehøj som havde nogle forhenværende superligaspillere med, blandt andet Simon Nagal. Så de er et rutineret hold. Men vi vil rigtig gerne spille fodbold og seværdig fodbold, vi havde bolden rigtig meget, men manglede lige den sidste skarphed.

Kamp nummer 2: Ude mod Silkeborg IF. En kamp vi dominerede fra start til slut på bolden, og den hedder nok 70-30 i boldbesiddelse til os. Alligevel kom vi skidt fra start og bagud 0-1 på en personlig fejl. Men vi kom stærkt tilbage og bevarede trykket på modstanderen. Vi vandt 1-4 i kampen. 3 mål af debutanten Oliver Dalgaard på 17 år. og 1 enkelt mål af bundrutineret Nicolai Holst. Kampens spiller blev Oliver Dalgaard.

Kamp nummer 3, ude mod B74 Silkeborg som var ubesejret ind til de grøn-blusede kom på besøg. Vi startede rigtig godt og stod stærkt defensiv og havde igen bolden rigtig meget. Vi førte 0-3 efter 37 min, dog fik de reduceret til 1-3 lige før halvleg. Anden halvleg bliver en mere rodet affære, stadig os på en del af bolden. dog havde de overtaget i perioder i kampen. Vi scorede til 1-4 og regnede med kampen er lukket. Dog fik de svaret igen til 2-4 og lidt spænding kom der. 10 min før tid, synes dommeren der skulle mere spænding og de får tildelt et meget tyndt straffespark, som de sikkert sparker ind til 3-4. Østbirk-drengene kæmpede sejren hjem og holdt den og endte med en sejr på 3-4. Nicolai Holst 2 mål, Mirel Ivan 1 mål og Mads P 1 mål. Kampens spiller: Nicolai Holst

Fjerde turneringskamp mod FC Skanderborg på udebane. Et meget afbudsramt Østbirk hold denne gang med hele seks afbud til kampen. Serie 5 spillede samme dag også. Vi kom bagud 2-0. To personlige fejl førte desværre til disse to mål. Ellers en kamp hvor vi holdt Skanderborg fra de åbne chancer og ikke gav meget væk. vi skulle gribe tingene lidt anderledes an med de afbud vi havde. Vi scorede til 1-2 på et hjørnespark lige inden halvlegen og det gav en tro på tingene. I anden halvleg bølgede kampen lidt frem og tilbage. Mirel Ivan er tæt på at gøre til 2-2 men målmanden tog den flot. Dog fik Østbirk i dødbold og den tårnhøje Mikkel Iversen kommer over en løs bold i feltet og gjorde det til 2-2 med to flotte assist fra anfører Neno Petkovic til begge mål. Kampen endte 2-2 og Østbirk fik 1 point med fra Skanderborg efter en rigtig flot fight og holdindsats. Mål: Mathias Alrø Iversen 1 mål, Mikkel Iversen 1 mål. Kampens spiller: Frederik Holm

Serie 5:

Serie 5 spillerne er også kommet flot fra land og ligger pt. nummer 3 i puljen.

Den første kamp mod Lund, blev præget af rigtig meget vind og et rigtig fint spillende Lund-hold. Der tabte vi desværre 0-6. En træls dag på kontoret.

Den næste kamp ude var mod Horsens Freja, den vandt man 2-4, hvor man spillede rigtig fint fodbold i store perioder, og vandt fortjent. Mål af: Oliver Dalgaard, Mathias Skytte, Kristian Valeur og Anton Juhl. Dog kunne sejren have været større da Østbirk IF fik et straffespark til sidst, men Ali Allouch desværre brændte.

Tredje kamp hjemme var mod Horsens B, en kamp hvor Østbirk serie 5 også sad på spillet og havde bolden en del. Dog manglede der noget skarphed på den sidste del. Vi kom foran 1-0 på et rigtig flot mål af Victor Aagaard og en lige så flot assist fra Magnus Gam. Dog svarede Horsens B igen to gange inden for 3 min. på nogle trælse fejl. Østbirk kom dog stærkt igen i 2. halvleg og fik kampen vendt, her scorede holdet to mål og kæmpede den hjem. Vi vandt kampen 3-2. Mål af: Victor Aagaard, Mikkel Legind og Anton Juhl

Kamp nummer fire blev spillet på hjemmebane mod Egebjerg. en kamp der endte 1-1. Dog en kamp Østbirk føler de skulle have vundet. vi havde bolden i denne kamp stort set det meste af kampen, vi brændte en del chancer og havde svært ved at skyde den uden om Egebjergs målmand. Egebjerg kæmpede og kæmpede. De fik et mål hvor man kunne være i tvivl om bolden var inde eller ej. Men faktum er, at Østbirk selv skulle have afgjort kampen og vundet den. Kampen endte dog 1-1. Mål af: Peter Anymah, der flot afdriblede målmanden efter en flot assist fra Mikkel Legind.

Vi ser frem til de næste mange kampe, både turnering og pokal. Vi satser på at vi kan blive i toppen og kæmpe lidt med i serie 3. Serie 5 mangler en kamptorsdag ude mod Stensballe, og kan sikre sig plads til opryknings spillet denne dag.