Østjyske Team Rynkeby-ryttere indsamler 972.114 kr.Lørdag overrakte Team Rynkeby godt 24 millioner kroner til Børnecancerfonden og Børnelungefonden. 972.114 kroner er indsamlet af deltagerne i Østjylland.

Coronapandemien satte en stopper for Team Rynkebys årlige cykeltur til Paris. Men de forhindrede ikke de lokale Team Rynkeby-deltagere fra Østjylland i at træde en masse penge ind til børn med kritiske sygdomme.

I stedet for at køre mod den franske hovedstad kørte deltagerne fra Team Rynkeby Østjylland igennem Danmark, og nu er resultatet af deres anstrengelser gjort op.

I Østjylland har Team Rynkeby-deltagerne indsamlet hele 972.114 kroner til børn med kritiske sygdomme. Det er med til at bringe Team Rynkebys samlede indsamlingsresultat op på 23.834.824 kroner i Danmark.

Pengene blev lørdag overrakt til Børnecancerfonden og Børnelungefonden.

- Årets indsamlingsresultat er simpelthen så imponerende. Vi har hele sæsonen været udfordret af coronapandemien og alligevel lykkes det vores deltagere med jernvilje og stort engagement at skabe et så fantastisk resultat. Fællesskabet har sejret denne sæson, og på turen rundt i Danmark er vi blevet mødt med så meget begejstring og positiv energi. Årets sæson overgår vores vildeste forventninger, siger Jesper Bjerg, landechef for Team Rynkeby Danmark.

Penge til kræftforskning

Størstedelen af de indsamlede midler går til Børnecancerfonden. Fonden modtager i år 18.255.499 kroner fra Team Rynkeby.

- Vi er enormt taknemmelige for at modtage endnu en flot donation, som gør en forskel for børn med kræft. Team Rynkeby Fondens trofaste støtte har været med til at skabe solide resultater. For 50 år siden døde halvdelen af børnene, men nu overlever seks ud af syv, hvilket jo er et stort fremskridt. Desværre er prisen for den øgede overlevelse, at halvdelen af de børn, som overlever, lever med senfølger af deres forløb, så vi er bestemt ikke mål, og derfor er de her donationer fortsat så vigtige, lyder det fra Marianne Benzon Nielsen, direktør i Børnecancerfonden.

Børnelungefonden modtager de resterende 5.579.325 kroner, som er blevet indsamlet i forbindelse med Team Rynkeby Skoleløbet, hvor 46.000 elever fra 179 danske skoler løb til fordel for Børnelungefondens arbejde.

- Donationen giver for alvor vind i sejlene her hos Børnelungefonden. Konkret betyder det, at vi igen kan dele midler ud til livsvigtige forskningsprojekter til fordel for børn og unge med kritiske lungesygdomme. Det betyder bedre behandlingsmuligheder i fremtiden, men også at vi nu og her blandt andet kan lave familiedage og fortsætte vores rådgivning. Corona har i den grad været hård ved vores familier, så denne donation og de muligheder, der medfølger, tænder lys efter lang tids mørke," siger Anne Brandt, direktør hos Børnelungefonden.

Udover indsamlingsarbejdet til de to organisationer i Danmark har Team Rynkeby Fonden også samlet penge ind til kritisk syge børn i Sverige, Norge, Finland, Færøerne, Island, Tyskland og Schweiz.

Samlet set kan Team Rynkeby Fonden i år overrække 72.495.621 kroner til børn med kritiske sygdomme.
 

Lignende artikler

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021