Online event skaber oplevelser for både danske og internationale horsensianereDiscover the Locals lægger op til lokale, corona-venlige oplevelser og nye relationer på tværs af nationaliteter. Foto: Hanne Nielsen

Den 10. marts får både danske og internationale horsensianere serveret idéer til lokale oplevelser, når et nyt online event slår de digitale døre op for en aften i fællesskabets tegn

Relationer skal knyttes på tværs af danske og internationale horsensianere. Det er målet for et nyt, online event, som samler alle nysgerrige til en aften med oplæg om kultur, natur, iværksætteri, foreningsliv og fællesskab. 

- Vi er mange - både danske og internationale - der savner at komme ud, være en del af fællesskabet og få nye relationer. Derfor vil vi gerne præsentere et nyt, online event, hvor både danske og internationale horsensianere bliver inspireret til noget alt af det, vi stadig kan opleve, fortæller fungerende borgmester Andreas Boesen.

Fællesskab på tværs af nationaliteter

Eventet med navnet 'Discover the Locals' arrangeres af Horsens Kommune, Business Horsens, Sprogcenter Midt og EU-initiativet Headstart. Oplægsholderne vil komme omkring emner som kulturliv, iværksætteri, naturoplevelser og foreningsfællesskaber.

Undervejs møder deltagerne hinanden i mindre grupper, der lægger op til fælles oplevelser og nye relationer - på corona-sikker afstand: 

- Discover the Locals er for alle dem, der gerne vil have flere lokale oplevelser i kalenderen. Eventet er perfekt for tilflyttere, alle dem, der savner fællesskab under corona, og for de nysgerrige, der bare gerne vil lære deres lokalområde og nye mennesker at kende, fortæller programleder Stinne Bille fra Headstart.

Oplevelser, der styrker kollegaskabet

Både Business Horsens og Sprogcenter Midt ser behovet for fælles oplevelser i denne tid:

- Vi har kontakt til mange virksomheder, der gerne vil sørge for, at deres internationale og lokale ansatte får et godt kollegaskab. Det er Discover the Locals en rigtig god begyndelse til, siger Anders Killmann Pedersen, erhvervsdirektør i Business Horsens.
Elna Leth Pedersen, afdelingsleder ved Sprogcenter Midt i Horsens stemmer i:

- Vores internationale sprogstuderende efterspørger ofte et bredere lokalt netværk og input til nye oplevelser. Derfor er det dejligt at kunne invitere dem med til Discover the Locals.

Discover the Locals er gratis at deltage i, men kræver tilmelding, oplyser arrangørerne.
 

Oplægsholdere til Discover the Locals

 • Velkomst v. fungerende borgmester, Andreas Boesen
 • Casper Terkelsen, Outdoor-konsulent ved Kystlandet
 • Jannik Broz, Horsens Billedskole 
 • Casper Due Vogt, Fritidskonsulent i Horsens Kommune
 • Julie Due Steffensen, GRUS City
 • Paula Bleanch, International Network Horsens
   

Fakta om 'Discover the Locals'

 • Tilmelding til velkomstaftenen Discover the Locals kan findes her.
 • Arrangementet afholdes (på engelsk) onsdag den 10. marts kl 19-21. Ved tilmelding modtages et link til mødet.
 • I løbet af aftenen sættes deltagerne sammen i online grupper, hvor de kan lære hinanden at kende og måske finde nye lokale oplevelser sammen.
 • 'Discover the Locals' arrangeres af Horsens Kommune, Business Horsens, Sprogcenter Midt og Headstart. Læs mere på Headstarts hjemmeside www.headstartcareer.dk/discover-the-locals
 • Headstart er et initiativ, som arbejder på at tiltrække og fastholde velkvalificeret international arbejdskraft til de 12 kommuner i Business Region Aarhus-samarbejdet. 
   
Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023