Onsdage på Horsens Kunstmuseum: Last Light- Nick Theobald og Emil Westman HertzEmil Westman Hertz gulv. Nick Theobald væg. Foto Jacob Friis-Holm Nielsen

Horsens Kunstmuseum inviterer indenfor til onsdage på Horsens Kunstmuseum med et oplæg til udstillingen Last Light- Nick Theobald og Emil Westman Hertz, med museumsinspektør Julie Horne og museumschef Claus Hagedorn-Olsen som introducerer udstillingen onsdag d. 22. februar. kl. 14:00.

"Onsdage på Horsens Kunstmuseum" er et nyt tiltag i 2023. Arrangementet starter med et oplæg fra en af museets faste faglige medarbejdere og afsluttes med kaffe og kage i vores café, hvor der vil være mulighed for at tale videre om dagens tema. Oplægget forventes at have en varighed på ca. 15. minutter.

Emil Westman Hertz stod til at blive en af de helt store danske kunstnere, med sin særegne tilgang til det at skabe skulptur. Emil Westman Hertz alt for tidlige død satte en stopper for denne berigelse af dansk kunst. Allerede i 2011 erhvervede Horsens Kunstmuseum det første værk, der senere er blevet fulgt af en række værker både inden for skulptur, tegning og grafik med henblik på at kunne præsentere de kunstneriske problemstillinger han gennem sin korte praksis arbejdede med. På Horsens Kunstmuseum præsenterer vi nu vores omfattende samling af Emil Westman Hertz, men ikke på den traditionelle måde, men i en dialog med den amerikanske kunstner Nick Theobald. Et af de centrale materialer for Emil Westman Hertz kunstneriske praksis var naturen: bivoksen, bjørnekloen og forskellige andre materialer der tager afsæt i naturen.

Bivoksen finder vi også hos Nick Theobald. Det var en medvirkede årsag til Horsens Kunstmuseums første erhvervelse af den unge amerikanske kunstner i sommeren 2019. En erhvervelse der ikke kun skabte en berigelse af museets samling, men som også åbnede op for et nyt og spændende samarbejde med en kunstner der i mange henseende arbejder som Emil Westman Hertz.

Onsdage på Horsens Kunstmuseum henvender sig til alle der er interesseret i at vide mere om denne aktuelle udstilling og ophængning. Prisen er: 60 kr. inkl. kaffe og kage i Café Ella. Bemærk at prisen er excl. entré til museet. Billetter kan købes på hjemmesiden: www.horsenskunstmuseum.dk

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024