Rækkefølge på vaccination besluttes af national taskforce(arkivfoto)

Det begrænsede antal vacciner betyder, at beboerne på plejecentrene står forrest

Vaccinen, der kan dæmme op for Covid-19, er tæt på at være tilgængelig, så de første borgere i Horsens Kommune kan snart se frem til at få det lille stik. Men det begrænsede antal vacciner, der er kommet til Danmark betyder, at mange skal væbne sig med tålmodighed.

- Som jeg tidligere har givet udtryk for, så er det et helt fantastisk fremskridt, at vi kan se frem at blive vaccineret mod corona. Og det vil forhåbentlig betyde, at vi i løbet 2021 kan komme til at leve en mere normal tilværelse, som vi kender den fra før marts 2020. Men det er også vigtigt at understrege, at antallet af vacciner, der er kommet til Danmark, er meget begrænset i forhold til behovet, og derfor må mange af os være tålmodige, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen.

Han oplyser, at der på nationalt plan er nedsat en såkaldt taskforce, som prioriterer hvem, der får vaccinen først, og hvornår den uddeles.

- Den nationale taskforce har besluttet, at beboerne på vores plejecentre skal være de første som tilbydes vaccinen. Derefter skal det faste personale på plejecentrene tilbydes vaccine og derefter vil vores borgere over 65 år, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje, kunne blive vaccineret, siger Peter Sørensen, og tilføjer, at det endnu er uvist, hvornår de første vacciner lander i Horsens Kommune.

Det er planen, at plejehjemsbeboerne og tilhørende personale skal vaccines af de læger, der er tilknyttet de enkelte plejehjem, mens borgere over 65 år, som er hjemmeboende, og som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje, skal vaccineres på det vaccinationscenter, som Region Midtjylland er i fuld gang med at etablere på Fuglevangsvej i Horsens.

- Der er en vis sandsynlighed for, at der i første omgang kun er vacciner nok til beboere på plejecentrene, men der er også forventning om, at vi modtager flere COVID-19-vacciner i løbet af januar, siger Peter Sørensen.

I forhold til vaccination af borgerne generelt ligger det fast, at de skal vaccineres i regionens nye vaccinationscenter på Fuglevangsvej i Horsens.

- Men indtil vi kommer dertil, at vi alle kan blive tilbudt en vaccine, handler det fortsat om at passe godt på os selv og hinanden. Og derfor skal vi stadig huske at holde afstand og spritte af og vise hensyn, siger Peter Sørensen.
 

Lignende artikler

Horsens Kommune

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021