Rejsegilde i Vestbirk med pølser, taler og musikKasten Berger (th) fortæller og Torben Molme lytter opmærksomt. (foto Jørn Kildall)

Der var fyldt godt op i Vestbirk fredag eftermiddag, for Vestbirk Friskole havde inviteret elever, lærere, forældre og håndværkere til en god gammel tradition … rejsegilde! Og her var alt det, som hører sig til.

Tekst og fotos Jørn Kildall

Der har længe været behov for ekstra plads til det større antal elever som skolen har optaget efter at Bakkelandets Friskole lukkede.

Der var tændt op i de store griller, hvor pølser og brød blev varmet, og mange af eleverne stod og trippede i pølsekøen mens de voksne først skulle holde deres ”kedelige” taler.

Det er JD Byg Entreprise fra Brædstrup som står for byggeriet og Torben Molme som er projektchef, fortalte om de forhindringer man havde mødt undervejs, og som man med stor velvillighed fra Horsens Kommune havde fået løst. Han rettede en stor tak til de håndværkere som var grunden til at man stod her i dag.

Skoleleder Karsten Berger fortalte om de behov man har haft for ekstra plads gennem tiden og hvordan man nu stod overfor at kunne tage det nye byggeri i brug meget snart og gerne før nytår.

Formand for Vestbirk friskoles bestyrelse, Dennis Mortensen. (foto Jørn Kildall)

Formand for friskolens bestyrelse Dennis Mortensen fortalte også om de mange ting man havde oplevet i forløbet, og han var fuld af lovord overfor skolen og bygherren.

Den nye bygning som ligger ud til Søvejen er stor og rummelig med plads til tre klasselokaler, lærerværelse og hvad der ellers hører sig til. Det bliver her mellemtrinnet skal have deres daglige gang – og der er højt til loftet i lokalerne, og selvom man stadig er i byggefasen, er det nemt at se hvordan lokalerne bliver lyse og luftige.

Efter taler, kom der for alvor gang i pølsespisningen og der opstod hurtigt en lang kø, men alle fik pølser og sodavand.

Til sidste skulle den nye bygning vises frem og Torben Molme fra JD Byg sagde man skulle huske på at det stadig er en byggeplads. I det ene af de nye klasselokaler var der opstillet instrumenter og fint scenelys. Her gav nogle af eleverne en musikalsk salut til den nye skolebygning i Vestbirk.

Der var lang kø ved pølsebordet. (foto Jørn Kildall)

Lignende artikler

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023