Replik til ATP’s pressechef om griske kapitalfondeSteen Thomsen. Regionsrådsmedlem, DF
Bestyrelsesmedlem i PKA pensionskasse for sundhedsfaglige

For nylig kom det frem at ATP på et halvår havde forgyldt de ledende medarbejdere og partnere i kapitalfondene med hele 1,85 milliarder.

Af Steen Thomsen. Regionsrådsmedlem, DF
Bestyrelsesmedlem i PKA pensionskasse for sundhedsfaglige.
Sundgårdsvej 22, 8700 Horsens

Dette har jeg kritiseret.

APT’s pressechef forsvarer i et læserbrev henvendt til mig her i avisen, de tårnhøje omkostninger på knap 2 milliarder til kapitalfondenes bagmænd med, at hvis ATP havde undladt at investere i kapitalfonde, så var medlemmerne gået glib af 2 milliarder i afkast i samme halvår.

Det gør da blot omkostninger på knap 2 milliarder endnu mere grotesk. Selv ATP’s egen investeringsdirektør indrømmer, at ”der er kapitalfondsejere, som bliver meget velhavende og nogle får måske 10, 20 eller 50 millioner”

Samtidig kritiserer ATP ved flere lejligheder de høje lønninger i erhvervslivet. Mens hvordan stemmer det overens med at I samtidig investerer milliarder i kapitalfonde med så voldsomme omkostninger og ublu bonusser.

Desuden forsvarer pressechefen sig med, at ATP i 2017 vedtog en ny skattepolitik, der skal forhindre aggressiv skatteoptimering.

Men ATP investerer altså forsat i kapitalfonde, hvor nogle hører hjemme på Guernsey og Jersey. Generelt er kapitalfondene netop kendt for at være dygtige til at dirigere overskud fra lande med høj selskabsskat til lande med lav selskabsskat. Senest har SKAT rejst retssager mod en række kapitalfonde.

Nu har Pædagogernes Pensionskasse også fået nok af kapitalfondenes vilde omkostninger og bonusser. De har nu besluttet at droppe investeringerne i kapitalfonde fremover. Stor ros til pensionskassen for at gå foran som et godt eksempel.

Endelig skriver pressechefen fra ATP at pensionskassen PKA, Sundhedsfaglige, hvor jeg sidder i bestyrelsen, også investerer i kapitalfonde. Det er korrekt og jeg stemmer konsekvent nej, hver gang der lægges op til yderligere investeringer i de hundedyre kapitalfonde. Og mon ikke både ATP og PKA engang går i Pædagogernes pensionskasse fodspor og udfaser i griske kapitalfonde.

Steen Thomsen

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste video

Tåning jazz 2018
01. aug 2021