Rikke Ryge Udstiller i TinghusetRikke Ryge er kendt af mange i Brædstrup, da hun har været lærer på henholdsvis Sdr. Vissing- og Brædstrup Skole, og hun glæder mig til at udstille i gamle `kendte´ omgivelser.

Af Jørn Kildall

Rikke Ryge er med sit abstrakte billedlige udtryk optaget af dialogen mellem spontanitet og kontrol, flade og rum, handling og pause og hun fortæller:

- Jeg forsøger at skabe abstrakte energiske kompositioner i mødet mellem farver, ukontrollerede strøg og grafiske linjer og former. Jeg lægger op til, at øjet kan blive ved med at opdage nyt i billedet, hvor det abstrakte sprog lægger op til fri fortolkning. 

Rikke har forskellige værker med i udstillingen og hun arbejder i genrerne maleri, kunsttryk, papirmalerier og palette recycling, og hun lader sig konstant inspirere af omgivelser.

- Jeg inspireres og tiltrækkes - overalt hvor jeg færdes - af billeder, musik, natur, sprog, fotos, bygninger, rum, stemninger, levet liv og i det hele taget af spændende udtryk. Alle disse indtryk bliver til mit billedlige udtryk, bestående af mange lag akrylmaling i forskellige tykkelser og tuschstreger, forklarer Rikke Ryge.

Der er fernisering fredag 13. januar fra kl. 17.00 til 18.00 på Tinghuset i Brædstrup, hvor man også kan møde kunstneren og få en snak om hendes værker.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024