Røde Kors tjente 300.000 kr. mere på genbrug i 2023Røde Kors butikken i Østbirk har øget indtjeningen med 12 procent og omsatte for over en million kroner i 2023. I butikkerne i Hovedgård og Tvingstrup var omsætningsfremgangen på 27 og 21 procent.

ØSTBIRK  - Det er det hidtil bedste regnskabsresultat, Røde Kors Horsens Nord fremviser på generalforsamlingen, som holdes mandag 26. februar på Hotel Pejsegården i Brædstrup.

Af Gudrun Andreasen

Afdelingen har tjent godt 2 millioner kroner i de tre genbrugsbutikker i Østbirk, Hovedgård og Tvingstrup, hvilket er 300.000 kr. mere end året forinden. Det betyder, at der har været fremgang i alle tre butikker. Faktisk er omsætningen steget mellem 12 og 27 procent. Også udgifterne til butiksdriften steg, men fratrukket disse var der godt 1,3 millioner kroner at gør godt med.

Dette overskud er dels brugt lokalt, dels sendt videre til Røde Kors-hjælpearbejde i ind- og udland.

Penge bruges til masser af projekter

Lokalt bruger Røde Kors Horsens Nord penge til ferielejre (16 familier var på en 5-dags ferie på Vestbirk Camping, og 16 unge var på en uges lejr i Sverige), julehjælp (50 familier modtog hjælp), pårørendestøtte, besøgstjeneste, familienetværk og lektiehjælp. Derudover har afdelingen nørkleaktivitet, hvorfra tøjet sælges i butikkerne og dermed bidrager til indtjeningen her.

Desuden har den lokale Røde Kors-afdeling sendt 300.000 kroner til tre hjælpeprojekter: Sundhedsklinikkerne i Danmark samt venskabsprojekterne i Malawi og Kenya. 

Der er hårdt brug for midlerne

Det øvrige overskud sendes til Røde Kors’ hovedorganisation i Danmark, der har hårdt brug for midlerne i katastrofefonden. Det er penge herfra, der gør det er muligt at agere hurtigt, når der opstår katastrofer rundt i verden, dvs. både krigs- og naturkatastrofer.
 

Lignende artikler

Gudrun Andreasen

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024