Sådan passer du på de mindste(pressefoto)

I sommerferien kommer mange børn til skader under udendørsaktiviteter. Alm. Brand giver her en række gode råd, så de små kommer sikkert igennem sommeren.

Af ALM. BRAND Forsikring A/S

Sommerferien har for alvor taget fat i det danske land, og selvom det er en dejlig og afslappende tid, ser forsikringsselskabet Alm. Brand, at flere børn kommer til skade under sommermånederne end resten af året.

Hos Alm. Brand har man allerede oplevet en stigning under sommerferien.

”Vi plejer at have ekstra travlt hen over sommeren, og i år er ingen undtagelse, da flere holder sommerferie i Danmark og kaster sig over udendørsaktiviteter og leg,” siger Brian Wahl Olsen, direktør for Skadepartnerskaber og Forebyggelse i Alm. Brand.

Under sidste uges hedebølge så forsikringsselskabet også flere tilfælde af børn, der kom til skade.

”Mange var ude og nyde det gode vejr i sidste uge, og det resulterede også i flere ulykker. Vi er altid klar til at rådgive og hjælpe vores kunder, og ulykkesforsikringen dækker som udgangspunkt, hvis uheldet er ude,” siger Brian Wahl Olsen.

Trampolin er storsynder

Trampolinen er en af de store syndere, når det kommer til ulykker hos børn. Størstedelen af ulykkerne sker for børn i alderen 5-9 år, og de kommer især galt af sted, når de hopper flere på samme tid.

”Trampolinen er blevet fast inventar i baghaven, og derfor ser vi også mange uheld her. Det er en sjov måde at lege med sine venner på, men man skal være forsigtig. Hop kun én ad gangen og husk sikkerhedsnet,” siger Brian Wahl Olsen.

Udover trampolinskader er der også flere faldskader på løbehjul og rulleskøjter, samt børn der kommer til skade på haveredskaber, der er i børnehøjde.

”Vi ser tit, at børn leger i områder, hvor en voksen ikke altid kan se dem, og her kan de hurtigt komme galt af sted på en stige eller falde ned fra et træ. Heldigvis slipper de tit med småskrammer, men man skal stadig være opmærksom,” siger Brian Wahl Olsen.

De fem typiske skader blandt børn er:

1. Trampolinskader
Hop altid én ad gangen og slå aldrig kolbøtter eller saltomortaler. Brug sikkerhedsnet og giv jævnligt trampolinen et sikkerhedstjek.

2. Hjernerystelse
Rulleskøjter og løbehjul er sjove, men husk hjelmen, så du forebygger hjernerystelse, som er en af de hyppigste skader.

3. Knæskader
Hvis du ruller eller står på løbehjul, så husk albue-, håndleds- og knæbeskyttere, så du bedre undgår skader på håndled og underarm og skrammer på knæene.

4. Tandskader
Vilde lege på trampolin eller legeplads betyder, at flere børn skal forbi en tandlæge i sommerferien.

5. Skader i trafikken
Cyklen er god som transportmiddel. Husk dit barn på cykelhjelmen. Og husk, at det er nemmere at få dit barn til at bruge hjelmen, hvis du også selv gør det. Lær dit barn, at mobiltelefonen ikke hører til i trafikken. Og vær selv et godt eksempel.
 

ALM. BRAND Forsikring

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Vi er ikke som de andre
27. mar 2024