SF Horsens ønsker flere penge til folkeskolenAdnan Nikontovic, næstformand for SF Horsens

I SF har vi i de seneste mange budgetforhandlinger forsøgt at overbevise flertallet af byrådet om, at skoleområdet skal tilføres flere penge. Parterne fra sidste års budgetaftale er enige om at finde 10 mio. til skolen, men at vi vil kæmpe for mere.

Af Adnan Nikontovic, Bakkesvinget 11, 8700 Horsens 
Næstformand for SF Horsens 

Horsens er i bunden af 98 kommuner, som bruger færre kroner pr. skoleelev. Vi ved alle at kommunens økonomi er presset. Denne gang handler det blandt andet om stigende priser, højere energiudgifter, og at ældre- og specialområderne er blevet dyrere. Dette skal ikke resultere i at holde status-quo på folkeskolerne eller beskæring på området. Hvis nogen skulle være i tvivl, så har vi en trivselskrise i den danske folkeskole, ikke kun for børnene, men i høj grad også hos lærerne. Konsekvenserne for dette bliver problemer med dårligt arbejdsmiljø, stress og udbrændthed, som vi allerede står I i øjeblikket. 

Konsekvensen kan være, at dygtige lærere forlader faget, nyuddannede lærere falder fra nærmest før de begynder, og faget mangler tiltrækningskraft hos de unge. Vi har i forvejen rekrutteringsproblemer. 

Det er lige præcis, hvad Horsens Kommune bør give skolen, børnene og lærerne, når den nuværende regering ikke kan. Chancen for at stoppe sparekniven er nu. Man kan ikke spare sig til en bedre skole. Færre lærer betyder lavere kvalitet og i sidste ende et dårligere ry for folkeskolen. Der er brug for det modsatte.

Vi er mange, der stadig tror på folkeskolen. Vi i SF håber i denne omgang at få mere opbakning fra flere partier.
 

Adnan Nikontovic

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Østbirk Kirke
29. maj 2024