Søren har landet ikonisk hovedrolle i GreaseFrenchy er ved at tage tøj på og Sandy er klar med håret, og Danny Zuko sidder og hygger sig i lænestolen. Scenen er caféområdet på hos Horsens Amatør Teater tidlig lørdag formiddag, hvor der gøres klar til fotografering af de medvirkende til Grease, som opføres af Horsens Musical Teater.

Af Jørn Kildall. Foto Jens Jessen

Det summer af travlhed i lokalet hvor vi møder instruktør Louise Robinson som styrer slagets gang sammen med frisører, makeupartister og kostumier. Man er ved at være klar til fotografering med tidstypiske 1950’er kostumer og alle med højt hår.

- Vi er bare så klar til at fyre det fedeste show af. Forestilling har premiere i uge 20 på Horsens Ny Teater, fortæller Louise Robinson.

Prøverne til Grease begyndte i januar, men selve idéen med at prøve kræfter med den kendte og folkekære klassiker opstod under Coronaen og nu er man godt i gang med produktionen.

- Jeg har aldrig lavet Grease før, hverken som optrædende eller instruktør. Det er en fed forestilling med den fedeste musik. Nu da jeg havde chancen med de skønneste unge mennesker omkring mig, så den greb jeg, forklarer Louise.

Søren er en dygtig karakterskuespiller

Forestillingens hovedperson, Danny Zuko, bliver spillet af Søren Uldum fra Brædstrup. Han har, selvom kan kun er 19 år, lavet teater halvdelen af sit liv og er en erfaren ung mand på de skrå brædder og Louise Robinson fortæller hvordan han har udviklet sig voldsomt de seneste år:

- Søren er en meget dygtig skuespiller og han har udviklet sig enormt de sidste år. Han er karakterskuespiller og netop roller som Danny Zuko er skræddersyet til ham, og jeg kan se at det går hen og blevet stort det her.

Søren Uldum fra Brædstrup, som spiller hovedrollen Danny Zuko elsker teatret og at stå på scenen:

- Jeg begyndte med at lave børneteater og da jeg gik på efterskole, fik jeg lov til at spille mere seriøse roller og arbejde mere i dybden med tekster og følelser.

Første hovedrolle

Det er Søren Uldums første store hovedrolle og han er meget afslappet omkring forventningerne til ham og han er fuldt klar over at han er karakterskuespiller og fortsætter:

- Jeg har altid spillet den gode og lidt generte fyr – som altid får pigen til sidst. Det er sjovt at komme fra at spille små generte drenge og til at spille denne ikoniske rolle, som alle kender med John Travolta.

Hovedrolle postyret er meget nyt for Søren, men han synes det er sjovt og han er en glad passager som ser hvor turen tager ham hen. De foregående to uger har alle skuespillere og ensemblet kun brugt tid på danseprøver og på at øve de fleste korpassager.

Vil hellere lave film

Det er ikke teaterscenen som er Sørens største drøm, han har en passion for filmmediet og han begynder på et studie som hedder Multiplatform Storytelling på VIA University College i Aarhus efter sommerferien.

- Det er svært for mig at vælge, men jeg tror filmmediet vinder til sidst, men jeg kan heller ikke helt slippe musicalgenren… så mon ikke jeg vender tilbage med jævne mellemrum for at stå på scenen? Det tror jeg.

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023